• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Geen James Rodriguez op training Colombia

  Vandaag is met Frankrijk-Argentinië het echte werk op het WK begonnen. Volg al het nieuws uit Rusland op deze pagina.

  Fase per fase

  1. 21 uur 55. Geen James op training Colombia. Twee dagen voor de aartsbelangrijke wedstrijd tegen Engeland, is Colombia-ster James Rodriguez niet op training verschenen. James moest in de laatste groepswedstrijd tegen Senegal noodgedwongen naar de kant met een kuitspierblessure, maar over de ernst van de blessure werd nog niet gecommuniceerd. .
  2. 20 uur 38. Mascherano en Biglia zwaaien af. Na het verlies tegen Frankrijk hebben Javier Mascherano en Lucas Biglia hun afscheid aangekondigd van de nationale ploeg. De 34-jarige Mascherano speelde 147 wedstrijden voor Argentinië. De teller van Biglia (32) stopt bij 58 interlands. "Ik hoop dat onze opvolgers in alle rust kunnen werken", zegt Biglia. "Ik heb altijd alles gegeven voor de nationale ploeg, maar nu is het tijd voor een nieuwe generatie.".
  3. 20 uur 38.
  4. 20 uur 29. Zweeds strafschoppenlijstje is al klaar. Vanaf de 1/8e finales kunnen strafschoppen wel eens een rol van betekenis spelen en de Zweden zijn alvast voorbereid. Bondscoach Janne Andersson houdt zijn spelers al jaren in de gaten als ze een penalty nemen. "De laatste jaren hebben we op training altijd penalty's getrapt als een partijtje op een gelijkspel eindigde. Zonder dat de spelers het wisten, heb ik hen geobserveerd. Ik heb dus al een volgorde in mijn hoofd als het op strafschoppen aankomt", zegt Andersson. "Een aantal jongens trapt ook penalty's bij hun club en zijn dat dus gewoon. Ik zal mijn lijstje opstellen in een volgorde waarvan ik vind dat ze goed is.".
  5. 17 uur 27.
  6. 17 uur 22. Zwitserland-spits Embolo: "De timing was perfect". FC Schalke-spits Breel Embolo is opnieuw in Rusland. De 21-jarige aanvaller mocht van bondscoach Vladimir Petkovic eventjes naar Zwitserland terugvliegen om de geboorte van zijn dochter mee te maken. "De timing was perfect", vertelde een dolgelukkige Embolo. "Ik ben om 13u aangekomen, en had nog net te tijd om me om te kleden en naar de verloskamer te gaan. Het was een fantastisch moment". De Schalke-spits heeft zijn dochter Naylia genoemd. Misschien is Embolo nu wel geïnspireerd om Zwitserland dinsdag voorbij Zweden te leiden naar de kwartfinales.
  7. 16 uur 36. "Een makkelijker parcours in deze tabelhelft? Het is heel, heel gevaarlijk om dat te denken. Op een WK moet je aan elke match beginnen alsof je tegen het beste team van de wereld speelt.". Engeland-middenvelder Dele Alli.