Van Aert heeft zijn revanche beet op Van der Poel na bloedstollend duel in Zolder

  Superprestige
  veldrijden Veldrijden
  location Zolder
  trophy Wout van Aert
  einde
  startfinish
  0123456789

  Wout van Aert heeft zich na een sprint tot de sterkste gekroond in de Superprestige-veldrit in Zolder. De Belg kreeg naar goede gewoonte al vroeg het gezelschap van Mathieu van der Poel, waarna een dominant machtsvertoon volgde. Na foutjes van de Nederlander in de slotronde trok Van Aert de sprint aan, die hij makkelijk naar zijn hand zette.

  Na 500 meter waren Van der Poel en Van Aert al gaan vliegen op de vliegensvlugge omloop in Zolder.

   

  Wat volgde was een koppeltijdrit met af en toe een speldenprikje. Afscheid nemen van elkaar lukte niet.

   

  Toen Van der Poel plots te voet stond, was het even alarm in het kamp van de Nederlander. Maar hij zette zijn fout snel weer recht.

   

  Een sprintje met z'n tweeën leek onvermijdelijk, al schudde Van der Poel in de slotronde nog een stevige demarrage uit zijn dijen.

   

  Van Aert had 10 meter achterstand totdat Van der Poel op een knikje in de fout ging. De Belgische kampioen ging op en over zijn concurrent.

   

  Het draaide uit op een sprintje met z'n tweeën. Daarin ging Van Aert van ver aan. Van der Poel schoot uit zijn klikpedaal, hield zich nog net overeind, maar kon niet meer meesprinten.


  Van Aert triomfeerde. Van der Haar was "the best of the rest" en vergezelde Van Aert en Van der Poel op het podium. In Diegem is het morgen weer cross, met opnieuw Van Aert en Van der Poel aan de start.

  Uitslag SP ZolderUitslag SP Zolder

  Fase per fase

  1. 16 uur 13. Van Aert wint! Van ver zet Van Aert de sprint in. Van der Poel schiet uit zijn klikpedaal, komt net niet ten val en gooit de handdoek in de ring. Van Aert zegeviert! .
  2. 16 uur 13. Sprinten geblazen! Van Aert lonkt naar Van der Poel. .
  3. Val Van der Poel. Op een knikje komt Van der Poel ten val. Van Aert gaat op en over de Nederlander, die weer in het wiel zit van de Belgische kampioen. . 16 uur 12.
  4. 16 uur 11. Van der Poel heeft 10 meter. Is het pleit beslecht? Van der Poel heeft na de trappenpartij 10 meter, maar Van Aert weigert te breken. .
  5. 16 uur 11. Van der Poel versnelt. Met een snedige demarrage stuift Van der Poel naar de koppositie. Hij slaat een klein gaatje, Van Aert moet alles geven. .
  6. 16 uur 09. Van der Poel heeft een mentaal voordeel, want in de laatste 2 sprintjes tegen Van Aert trok hij aan het langste eind. Dat was wel telkens op de weg: in de Tirreno vorig jaar en de Ronde van 2020. .
  7. 16 uur 07. Van der Poel en Van Aert. Van der Poel duwt nog eens extra op zijn trappers, maar Van Aert houdt hem aan de ketting. Een koninklijke sprint met z'n tweeën lijkt stilaan onvermijdelijk. .
  8. 16 uur 06. Situatie voor slotronde. 1. Van der Poel 2. Van Aert 3. Van der Haar op 27" 4. Pidcock 5. Vanthourenhout op 36" .
  9. Laatste ronde. Van Aert kijkt even om. "Heb ik een gaatje?" Neen, Van der Poel klit aan het wiel van zijn concurrent. Nog 1 ronde! . 16 uur 05.
  10. 16 uur 04. Met zijn lange benen neemt Van Aert wat afstand op de trappen. Van der Poel slaat niet in paniek en komt zijn wagonnetje weer aanhaken. Nog iets meer dan een ronde. .
  11. 16 uur 02. Sprintje zoals in de Ronde van Vlaanderen? Op het asfalt rijden Van der Poel en Van Aert zij-aan-zij. In de sprint lijkt Van Aert op papier sneller, maar Van der Poel heeft ook al spurtjes tegen de Belgische kampioen naar zich toegetrokken. Denk maar aan de Ronde van Vlaanderen 2 jaar geleden. .
  12. 16 uur . Van der Poel heeft het commando nu weer overgenomen. Hij schiet even uit zijn klikpedaal, maar houdt zich overeind en klikt snel weer in. .
  13. 15 uur 59. Situatie na 7 van de 9 rondes. 1. Van der Poel 2. Van Aert 3. Van der Haar op 30" 4. Pidcock 5. Vanthourenhout 6. Sweeck op 50" 7. Nieuwenhuis 57" 8. Hermans .
  14. 15 uur 58. Strijd. Bergop blijft Van der Poel even steken, maar dat maakt hij snel weer goed in de afdaling. De strijd brandt weer los. .
  15. 15 uur 57. Van Aert zet Van der Poel onder druk. Op de trappen ligt Van Aert 3 tredes voor op Van der Poel. Hij geeft er daarna weer een snok aan. Van der Poel hangt op 10 meter, maar geeft zich niet gewonnen. .
  16. 15 uur 56. Van Aert ment. Een kwartier voor het einde schuift Van Aert weer naar de koppositie. Broedt hij op een plannetje om Van der Poel te kraken? .
  17. 15 uur 54. Pidcock sluipt seconde per seconde dichter bij Van der Poel en Van Aert. Ook Van der Haar en Vanthourenhout blijven hun gaspedaal martelen. Superprestige-leider Sweeck heeft een iets mindere dag. .
  18. 15 uur 53. Zal een foutje beslissen over winst en verlies? Van der Poel heeft zich weer op kop genesteld, Van Aert fixeert zich op het spoor van de Nederlander. .
  19. 15 uur 52. Situatie na 6 van de 9 rondes. 1. Van Aert 2. Van der Poel 3. Pidcock op 32" 4. Van der Haar 38" 5. Vanthourenhout 6. Sweeck 41" 7. Hermans 48" 8. Nieuwenhuis .
  20. 15 uur 51. Van der Poel te voet. Alarm in het kamp-Van der Poel! De Nederlander rijdt in koppositie, maar staat plots te voet. Gelukkig voor Van der Poel springt hij snel weer op zijn fiets. .