Wout van Aert is ook heer en meester in de modderpoel van Gullegem

  Superprestige
  veldrijden Veldrijden
  location Gullegem
  trophy Wout van Aert
  einde
  startfinish
  0123456789

  Zonder Mathieu van der Poel heeft Wout van Aert er in Gullegem (Superprestige) een onemanshow van gemaakt. Op het glibberige parcours wachtte de Belgische kampioen wel enkele rondes om de tegenstand knock-out te slaan. Eli Iserbyt was “the best of the rest”, Michael Vanthourenhout maakte het podium volledig.

  Onemanshow

  Toen waren ze nog met ... één. 

   

  Wout van Aert was in Gullegem de enige afgezant van De Grote Drie. Door de afwezigheid van Tom Pidcock en Mathieu van der Poel begon de Belgische kampioen initieel dan ook iets conservatiever aan zijn onderneming.


  Niet meer, maar ook niet minder dan uitstel van executie. 

   

  Na drie ronden begonnen de benen van de Belgische kampioen toch serieus te jeuken. In de modder van de West-Vlaamse weiden kon niemand wedijveren met de wattages van Wout van Aert. 

  Met een allesverwoestende aanval knalde hij van alles en iedereen weg. 

   

  Het kader van de dichtste achtervolger Michael Vanthourenhout brak in twee stukken, Eli Iserbyt spartelde tevergeefs tegen én zelfs de lokale supporters waren zodanig onder de indruk van de G-krachten van straaljager Van Aert dat Gullegem als Hullehem gescandeerd werd. 

   

  Al zal het lokale dialect daar ook wel iets mee te maken hebben gehad.

   

  Maar goed, na alleenheerser Van Aert voerden de weerbarstige Eli Iserbyt (2e) en pechvogel Michael Vanthourenhout (3e) nog een hevige strijd voor het podium. Maar Vanthourenhout zou zijn conculega nooit meer bijbenen. 

   

  Beide ploegmakkers deden zo wel een goede zaak in het klassement door leider Lars van der Haar (4e) achter zich te laten.

  Van Aert: "Ik heb me wél 100% moeten geven om gat te slaan"

  Wout van Aert liet dus ook in Gullegem geen steek vallen. "Of ik me 100 procent moest geven? Voor een gat te maken wel, natuurlijk", reageerde de winnaar.

   

  "Het parcours was technisch geworden door de regen. Ik had langer in de wielen blijven zitten, maar dat was veel lastiger. Het ging me beter af om mijn eigen lijnen te kiezen." 

   

  Van Aert won zijn derde Superprestige-cross op een rij. "De laatste 2 weken gingen erg goed. Ik won in Diegem, wat nog niet gelukt was. En nu ook in Gullegem." 

   

  Aan de finish knalde Bruce Springsteen weer door de speakers. "Nu is het niet meer origineel, hé", vertelde de Belgische kampioen nog over de soundtrack bij enkele recente zeges. "Ze moeten iets nieuws bedenken. Ik zal zelf eens nadenken."

  Iserbyt (2e): "Alsof we op bruine zeep aan het rijden waren"

  Vanthourenhout (3e): "Ik heb vandaag heel wat pech gehad"

  Uitslag SP GullegemUitslag SP Gullegem

  Fase per fase

  1. 16 uur 12 match afgelopen
  2. 16 uur 08. Bruce is Back. Gullegem begint al aan zijn feestje. Wout van Aert vertelde in Koksijde nog dat hij een extra boost had gekregen door de beats van Bruce Springsteen tijdens de wedstrijd. Om de Belgische kampioen te inspireren tot een laatste dansje laat de organisatie opnieuw het nummer "You can't start a fire" weerklinken door de speakers . .
  3. 16 uur . Het werk voor de belleman van Gullegem zit erop. Wout van Aert knalt de laatste ronde in. In de achtergrond maakt klassementsleider Lars van der Haar nog jacht op Michael Vanthourenhout (3e). .
  4. 15 uur 53. De namen van de top drie mogen alvast op de medailles gegrift worden. Van Aert zit op de eerste plaats gebeiteld, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout volgen respectievelijk op 20 en 30 seconden. .
  5. 15 uur 47. De strijd lijkt gestreden. Wout van Aert heeft een bonus van 15 seconden op Eli Iserbyt en plaatst nog een tussenversnelling. Michael Vanthourenhout jaagt met zijn spiksplinternieuw stalen ros op zijn ploegmakker. .
  6. 15 uur 45. Van Aert laat Iserbyt en Vanthourenhout achter.

   Van Aert laat Iserbyt en Vanthourenhout achter

  7. Gebroken kader Vanthourenhout. De allesverwoestende aanval van Van Aert eist zijn tol. Michael Vanthourenhout heeft zodanig aan zijn stuur getrokken dat zijn kader gebroken is.  . 15 uur 41.
  8. 15 uur 37. Na drie ronden beginnen de benen van de Belgische kampioen serieus te jeuken. In de modder van de West-Vlaamse weiden lijkt niemand te kunnen wedijveren met de wattages van de Belgische kampioen. De straaljager is nog niet helemaal gaan vliegen, maar zijn G-krachten blazen nu zelfs de supporters omver. Hullehem davert . .
  9. 15 uur 37. Van Aert blijft plots haperen aan paaltje.

   Van Aert blijft plots haperen aan paaltje

  10. 15 uur 33. Van Aert zet de rest onder druk. Toen waren ze nog met drie. Wout van Aert is aan zijn tijdrit begonnen. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt schreeuwen om hun mama, maar breken voorlopig niet. .
  11. 15 uur 25. Zelfkastijding van de puurste vorm. Iedereen gaat de materiaalpost in, terwijl Wout van Aert dat niet doet. Michael Vanthourenhout slaat zich voor het hoof - want moet een Usian Bolt-achtige sprint trekken om opnieuw in het spoor van de belgische kampioen te zitten. .
  12. 15 uur 23. Wout is wakker. Vanthourenhout wil solo op avontuur en plaatst een versnelling. Het signaal voor Van Aert om uit zijn pijp te komen. De Belgische kampioen komt naar voren en knalt het gaatje zienderogen dicht. .
  13. 15 uur 16. Er heeft zich een kopgroep van vijf gevormd. Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Lars van der Haar en Wout van Aert zijn de verwachte namen vooraan. Maar ook de Spaanjaard Felipe Orts is - waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing - mee met de besten. .
  14. 15 uur 13. Voorzichtige Van Aert. Wout van Aert is iets conservatiever als anders van start gegaan. De Belgische kampioen neemt zijn tijd om op te schuiven en laat de anderen het werk doen. Uitstel van executie? .
  15. 15 uur 10. Niet op de Paterberg of de Oude Kwaremont, wel in de modder van Gullegem komen Zdenek Stybar en Wout van Aert elkaar nog eens tegen. Beiden kenden een goede start en zitten rond de vijfde positie in elkaars wiel. De vinnige Lars van der Haar is als eerste uit de startblokken geschoten. .
  16. 15 uur 10. START. Wie legt Wout van Aert iets in de weg in Gullegem? Volg de wedstrijd op Één of met een livestream op deze pagina. .
  17. 14 uur 53. Van Aert: "Zonder Mathieu zal ik op andere manier van start gaan".

   Van Aert: "Zonder Mathieu zal ik op andere manier van start gaan"

  18. 14 uur 52. Vanthourenhout: "Ik focus op het BK".

   Vanthourenhout: "Ik focus op het BK"

  19. 08 uur 39. Topfavoriet Van Aert. Wout van Aert topt de affiche in Gullegem. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zijn niet van de partij. Van Aerts grootste concurrenten vandaag? Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Superprestige-leider Lars van der Haar. Zoek niet naar Laurens Sweeck, want hij heeft afgezegd door rugproblemen. .
  20. 08 uur 38.