• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Iserbyt maakt indruk in Ruddervoorde, Aerts afgemat door ploegenspel

  Superprestigeeinde
  Ruddervoorde
  9/9
  01u 00m
  0123456789

   Eli Iserbyt heeft in Ruddervoorde zijn tweede overwinning van het seizoen gepakt. In eigen streek troefde hij man in vorm Toon Aerts af, met dank aan slim ploegenspel bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Lars van der Haar mag mee op het podium.

   Bekijk de ruime samenvatting:

   Met drie zeges op rij op zak kan je al eens met veel zelfvertrouwen starten. Toon Aerts dook resoluut als eerste het veld in in Ruddervoorde en probeerde snel een schifting af te dwingen. 

    

   Het beulswerk van Aerts mocht niet baten, want - met de nodige moeite - bleven Iserbyt, Hermans en Van Kessel in zijn wiel hangen. Na een mindere start kon ook Belgisch kampioen Laurens Sweeck aansluiten. 

    

   Ook Iserbyt merkte snel dat alleen aan de boom schudden weinig vruchten afwierp. Hij riep dan maar de hulp in van zijn ploegmaats. Na Michael Vanthourenhout trok Laurens Sweeck stevig door. Toon Aerts moest elke aanval alleen pareren. Vooral met goede beurten in de zandbak kon hij bijbenen.

    

   Maar het spervuur aan aanvallen eiste toch zijn tol. Net toen Iserbyt eens omkeek na een kleine snok, maakte Aerts een schuiver. Meer hoefde de koploper niet te zien om vol zijn kans te gaan. Met een indrukwekkende slotronde snelde Iserbyt naar zijn tweede zege na de Rapencross in Lokeren.

    

   Aerts moet een streep trekken door zijn zegereeks en deelt nu de leiding met Iserbyt in de Superprestige. Lars van der Haar vervolledigde het podium.

   Rituitslag Cyclocross RuddervoordeRituitslag Cyclocross Ruddervoorde

     naamresultaat
   1Eli Iserbyt59'23"
   2Toon Aerts15"
   3Lars van der Haar19"
   4Michael Vanthourenhout33"
   5Laurens Sweeck37"
   6Daan Soete42"
   7Felipe Orts Lloret49"
   8Corné van Kessel1'00"
   9Quinten Hermans1'07"
   10Tom Meeusen1'15"

   Iserbyt: "Ik kon een tandje meer dan de rest"

   Eli Iserbyt bedankte zijn ploegmaats na de zege in Ruddervoorde. "Laurens en Michael hebben perfect steekwerk gedaan, zodat ik wat meer energie kon sparen. Toon moest veel werk doen, maar ging wel goed door het zand."

    

   "Ik had genoeg over gelukkig om hem eraf te rijden. Ik kon een tandje meer dan de rest. Ik heb wat gesukkeld met mijn knie, maar nu heb ik het topgevoel weer beet. Ik was heel goed vandaag."

    

   Toon Aerts toonde zich sportief in de nederlaag. "Ik moet tevreden zijn met de tweede plek. Het was een man-tegen-mangevecht met Eli en hij was de betere. Ik heb stevig afgezien."

    

   "Of ik te veel op kop heb gezeten? Soms is er geen betere positie", zei Aerts. "Als er een hele ploeg tegen je strijdt, moet je wel. Het heeft me wel wat krachten gekost om hun aanvallen te pareren. Het was een tactische wedstrijd, waarin Eli heel sterk was."

   Fase per fase

   1. 16 uur 01 match afgelopen
   2. 15 uur 59. Lars van der Haar blijft in de buurt van Toon Aerts. De Nederlander lijkt het podium te halen. .
   3. 15 uur 58. Winst is binnen. Toon Aerts heeft een knak gekregen in de laatste ronde. Iserbyt hoeft zich geen zorgen meer te maken. .
   4. 15 uur 56. Er zit geen spatje verval op Eli Iserbyt. De overwinning in Ruddervoorde wenkt, Toon Aerts grijpt naast zijn vier op een rij. .
   5. Slotronde. Toon Aerts zit al 9 seconden achter op Eli Iserbyt. Aartsmoeilijk om nog goed te maken in de laatste ronde. . 15 uur 54.
   6. 15 uur 54. Iserbyt komt niet heel ver in de zandbak en moet een stuk al lopend verder. Toon Aerts komt zoals altijd beter die moeilijke strook door en krijgt nog wat hoop. .
   7. 15 uur 52. Toon Aerts sleurt weer aan zijn stuur, maar ligt een haarspeldbocht achter op Iserbyt. Hij moet al rekenen op een foutje van de koploper om weer aan te sluiten. .
   8. 15 uur 51. Nog anderhalve ronde scheidt Iserbyt van zijn tweede overwinning van het seizoen. Zijn knieproblemen lijken helemaal van de baan.  .
   9. 15 uur 50. Iserbyt ziet de tong even uit de mond van Aerts hangen en zet alles op alles. Hij lijkt Aerts eindelijk op de knieën te krijgen. .
   10. 15 uur 48. Voorlaatste ronde. Met opnieuw een kunststukje in het zand wint Toon Aerts weer wat plaats. Hij vat Iserbyt weer bij de lurven bij het ingaan van de 8e ronde. Wat levert de tweestrijd op in de voorlaatste ronde? .
   11. 15 uur 46. Regen. Het begint te druppelen in de laatste ronden. Eli Iserbyt geeft er nog eens een lap op, Van der Haar en Aerts hangen aan de rekker. .
   12. 15 uur 45. Pauwels Sauzen-Bingoal botst op een counter van Telenet-Baloise. Van der Haar en Aerts proberen ook eens de tegenstander uit te putten. Veel succes heeft het niet, want Iserbyt neemt over. .
   13. 15 uur 42. Toon Aerts neemt over, Van der Haar speelt wat afstopper in de achtergrond. Zo kan Aerts even wat afstand nemen. .
   14. 15 uur 41. Lars van der Haar ziet dat Toon Aerts genoeg heeft afgezien en komt zijn kopman wat te hulp. De Nederlander neemt even over om het tempo te bepalen. .
   15. 15 uur 40. Sweeck blijft sleuren aan het koord. Toon Aerts schudt af en toe met het hoofd, maar kraakt niet. In de zandbak heeft hij de Belgische kampioen weer beet. .
   16. 15 uur 39. Geen verrassing. De namen van de drie koplopers konden ook vooraf worden opgeschreven: Laurens Sweeck, Toon Aerts en Eli Iserbyt. Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout vormen een duo in de achtervolging. .
   17. 15 uur 37. Laurens Sweeck volgt de ploegorders gedwee op en neemt over. Toon Aerts plooit zich dubbel om weer aan te sluiten. Het afmattende werk van Pauwels Sauzen-Bingoal loont. .
   18. 15 uur 35. Iserbyt vraagt versterking. Eli Iserbyt heeft al veel krachten verspeeld in een poging om Toon Aerts uit te tellen. Hij zwaait naar Sweeck en Vanthourenhout in de hoop dat zij overnemen. .
   19. 15 uur 33. Aerts overleeft het spervuur van Pauwels Sauzen-Bingoal zonder problemen. Hij volgt oplettend in het wiel van Vanthourenhout.  .
   20. 15 uur 31. Sweeck is hersteld. Na een mindere start komt Laurens Sweeck weer onder de mensen. Hij bijt zich vast in het wiel van Aerts. Een driekoppig front van Pauwels Sauzen met Toon Aerts ertussen. .
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   Middelkerke - Middelkerke7 rondesLaurens Sweeck
   RadomirGieten - Gieten9 rondesToon Aerts
   Heusden-Zolder - Heusden-Zolder9 rondesMathieu van der Poel
   BoomBoom - Boom9 rondesEli Iserbyt
   NielNiel - Niel9 rondesLaurens Sweeck
   RuddervoordeRuddervoorde - Ruddervoorde9 rondesEli Iserbyt
   MerksplasMerksplas - Merksplas9 rondesMichael Vanthourenhout
   GavereGavere - Gavere8 rondesThomas Pidcock