Puck Pieterse voert onewomanshow op in avondcross in Diegem

  Superprestige vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Diegem
  trophy Puck Pieterse
  einde
  startfinish
  012345

  Puck Pieterse heeft ook in Diegem toegeslagen. In een duel tussen twee jonge Nederlandse vrouwen was ze een halve minuut sneller dan Shirin van Anrooij. Ceylin Alvarado deed met een 3e plaats een goeie zaak in het klassement van de Superprestige.

  In haar eerste optreden in de Superprestige wachtte Puck Pieterse niet lang om het verschil te maken. De 20-jarige renster maakte een kanonstart, zelfs een vroeg slippertje kon haar snelheid niet fnuiken.


  Het pak meteen op de rekker, met Denise Betsema als grootste slachtoffer. De leidster in de stand zou geen rol van betekenis spelen en voert niet langer het klassement aan na een teleurstellende 8e plek.


  Wie geen teleurstellende koers reed, is Shirin van Anrooij. De Nederlandse legde Pieterse het langst het vuur aan de schenen met dank aan verfijnde zandtechniek. 

   

  De kloof leek halfweg koers even gedicht, maar sprongen over de balken en harde rukken op het asfalt maakten weer het verschil voor Pieterse. Van Anrooij moest vrede nemen met plek 2. 

   

  Ceylin Alvarado reed in de achtergrond iedereen uit haar wiel en vervolledigde het podium. Een bronzen plak, maar een gouden zaak voor de Nederlandse, die de leiding in het Superprestige-klassement overneemt.

  Uitslag SP Diegem (vrouwen)Uitslag SP Diegem (vrouwen)

    naamresultaat
  1Puck Pieterse44'09"
  2Shirin van Anrooijop 30"
  3Ceylin del Carmen Alvarado1'02"
  4Inge van der Heijden1'09"
  5Kata Blanka Vas1'23"
  6Silvia Persico1'31"
  7Zoe Backstedt1'45"
  8Denise Betsema1'59"
  9Annemarie Worst2'15"
  10Aniek van Alphen2'20"

  Pieterse: "Begon te stressen toen Van Anrooij naderde"

  Puck Pieterse: "Op een gegeven moment merkte ik dat Shirin dichtbij kwam en begon ik te stressen. Ik twijfelde om samen met haar op pad te gaan, maar toen kwam mijn stuk eraan met de balken. Toen besloot ik vol door te gaan. Soms heb ik er zoveel zin in en begin ik iets te hard, dan moet je maar doortrekken."

  Shirin van Anrooij: "Ik geloofde er wel in om Pieterse bij te halen. Het is gewoon erg frustrerend dat ik mijn start verpest. Ik weet dat Puck er dan meteen vandoor gaat. Ik sloot bijna aan, maar na de balken vloog ze weer weg. Ik merkte dat ik heel sterk was, maar de inhaalrace kostte enorm veel kracht."

  Fase per fase

  1. 19 uur 45 match afgelopen
  2. 19 uur 43. Pieterse triomfeert! Na een dominante koers komt Pieterse als eerste over de streep. Op 20-jarige leeftijd zet ze weer een veldritklassieker op haar palmares. Van Anrooij strandt op een halve minuut, Alvarado komt als derde binnen en doet een flinke zaak voor het klassement. .
  3. 19 uur 38. Pieterse rijdt nu soeverein aan de leiding en zal de cross in Diegem aan haar palmares toevoegen. .
  4. Als een volleerde ballerina glijdt Pieterse naar de winst. 19 uur 38.
  5. 19 uur 35. Situatie na ronde 4. De laatste ronde staat voor de boeg. Pieterse diept de voorsprong uit tot 13 seconden en lijkt op weg naar de eindzege. Alvarado neemt een optie op een podiumplek en volgt op 40 seconden. .
  6. 19 uur 32. Alvarado trekt even haar zevenmijlslaarzen aan.

   Alvarado trekt even haar zevenmijlslaarzen aan

  7. 19 uur 31. Met een tussensprintje wipt Alvarado op en over haar landgenote. Ze wil optimaal profiteren van het puntenverlies dat Betsema zal oplopen. .
  8. 19 uur 30. Van Anrooij maakt seconden goed in de zandbak.

   Van Anrooij maakt seconden goed in de zandbak

  9. 19 uur 29. Pieterse blijft beuken. Een acrobatische schuine kant levert haar weer wat extra seconden bonus op. In de achtergrond moet Alvarado de rol lossen bij Van der Heijden. .
  10. 19 uur 29. Betsema heeft het zitten en is gepasseerd door een groepje, mede door een klikpedaalincident. Ruben Van Gucht.
  11. 19 uur 25. Van Anrooij komt dichtbij, maar sluit ze ook aan?

   Van Anrooij komt dichtbij, maar sluit ze ook aan?

  12. 19 uur 24. Situatie na ronde 3. Pieterse heeft 7 seconden voorsprong. Alvarado en Van der Heijden volgen op een halve minuut. Denis Betsema is uit beeld verdwenen en moet vrezen voor haar leidersplaats in het klassement. .
  13. 19 uur 24. De balken zorgen voor een nieuw verschil tussen de koplopers. Pieterse vliegt over het houtenwerk, Van Anrooij moet even uit de klikpedalen. .
  14. 19 uur 23. Van Anrooij, het koffiemolentje, is erbij na een goede zandstrook. Ruben Van Gucht.
  15. 19 uur 21. Van Anrooij in beeld. Shirin van Anrooij en Puck Pieterse zijn opnieuw te vatten in één beeld. Halfweg de wedstrijd is het verschil tussen beide dames slechts 10 seconden. .
  16. 19 uur 20. Pieterse heeft plots heel wat meer moeite met haar omwentelingen. Ze gaat moeizaam de brug over en ziet Van Anrooij naderen tot 12 seconden. .
  17. 19 uur 18. Pieterse met een onorthodoxe schuine kant.

   Pieterse met een onorthodoxe schuine kant

  18. 19 uur 17. Situatie na ronde 2. Pieterse hoort dat Van Anrooij nadert en plaatst een tussenversnelling. De kloof blijft ronde de 16 seconden hangen. Van der Heijden volgt op 23 seconden, Alvarado en Betsema moeten een halve minuut prijsgeven. .
  19. 19 uur 16. Bij Van Anrooij dacht je de eerste ronde dat er niets in zat vandaag, maar ze komt helemaal onder stoom. Paul Herygers.
  20. 19 uur 14. Van Anrooij op komst? Shirin van Anrooij klieft wel heel fluks door de zandbak en maakt meters goed ten opzicht van de leidster. Kan zij haar landgenote het vuur aan de schenen leggen? .