Iserbyt gunt Vanthourenhout de zege na waar huzarenstukje van Pauwels Sauzen-Bingoal

  Ethias Cross
  veldrijden Veldrijden
  location Sint-Niklaas
  trophy Michael Vanthourenhout
  einde
  startfinish
  012345678

   In de Waaslandcross heeft Pauwels Sauzen-Bingoal een complete teamprestatie opgevoerd. De rood-zwarte brigade domineerde van start tot finish, waarna Vanthourenhout de zege uiteindelijk cadeau kreeg van Iserbyt.

   Bekijk de laatste ronde:

   In afwezigheid van Lars van der Haar en Toon Aerts werd er nog meer dan anders met argusogen gekeken naar de brigade van Pauwels Sauzen-Bingoal.

   Ondanks een sterke start van Vincent Baestaens was het dan ook niet lang wachten tot het verwachte scenario zich begon te schrijven.

   Iserbyt, Vanthourenhout en Sweeck vormden een volledig rood-zwarte kopgroep en maakten er dan maar een ploegentijdrit van in Sint-Niklaas.

   Toch moest het treintje niet veel later met een wagonnetje minder verder, toen Sweeck bezweek onder het hoge tempo van Iserbyt.

   Vanthourenhout en Iserbyt reden samen naar de streep, maar tot een sprint kwam het uiteindelijk niet door de vrijgevigheid van Iserbyt. Sweeck (3e) maakte het feestje niet veel later compleet.

   Vanthourenhout: "Mooi dat Eli mij de zege gunt"

   Michael Vanthourenhout (1e): "Het is heel mooi dat Eli mij deze zege gunt. Ik denk dat hij dit seizoen de betere was, buiten de 3 toppers dan. Als ik iets kan doen voor hem doe ik dat met veel plezier. Daarom ben ik blij dat hij nu iets teruggeeft."

    

   Eli Iserbyt (2e): "Ik ben blij dat ik iets terug kan doen voor Michael. Hij heeft er natuurlijk ook zelf voor gereden. We waren denk ik wel de betere vooraan en hebben het perfect afgewerkt. Het was misschien ideaal om met 3 (met Laurens Sweeck) bij elkaar te rijden, maar we zagen dat de achtervolgers iets dichter kwamen."

   Sweeck: "Moest er vandaag wat inkomen"

   Laurens Sweeck (3e): "De benen waren vandaag niet slecht. Ik moest er wel wat inkomen en maakte veel fouten. Dat is me uiteindelijk wel wat zuur opgebroken. Morgen in Oostmalle ligt er veel zand, maar er zal ook veel regen vallen. Dus we zullen zien wat er nog overblijft van het zand."

   Rituitslag WaaslandcrossRituitslag Waaslandcross

     naamresultaat
   1Michael Vanthourenhout1u00'45"
   2Eli Iserbyt00"
   3Laurens Sweeck27"
   4Kevin Kuhn1'04"
   5Niels Vandeputte1'19"
   6Timon Rüegg1'29"
   7Jens Adams1'40"
   8Joran Wyseure1'48"
   9Toon Vandebosch1'58"
   10Daan Soete2'10"

   Fase per fase

   1. 15 uur 54. Iserbyt geeft Vanthourenhout de zege cadeau. Er wordt niet gesprint want Iserbyt geeft de zege cadeau aan Vanthourenhout. Een mooi gebaar binnen de ploeg van Pauwels Sauzen-Bingoal. .
   2. 15 uur 52. LAATSTE RONDE. De bel van de laatste ronde weerklinkt en Vanthourenhout en Iserbyt lijken tussen elkaar te zullen uitmaken wie er straks de bloemen krijgt.  .
   3. 15 uur 47. Iserbyt schudt aan de boom. Iserbyt duwt na een foutje nog eens het gaspedaal in, maar kan Vanthourenhout voorlopig niet lossen. Sweeck rijdt nog steeds in niemandsland rond. .
   4. 15 uur 44. In de achtergrond strijden Rüegg, Kuhn en Vandeputte om de 4e stek. Sweeck lijkt zeker te zijn van zijn plekje op het podium. Hij hangt nog steeds op 6 seconden van de twee leiders. .
   5. 15 uur 38. Sweeck lijkt zijn achtervolging dan toch te moeten opgeven. De zandspecialist komt geen meter dichterbij en zit met zijn hoofd misschien al bij de cross van morgen. .
   6. 15 uur 29. Halfweg. Met nog 4 ronden te gaan heeft Sweeck een achterstand van 4 seconden op Iserbyt en Vanthourenhout. Die laatste twee zijn alvast niet van plan te wachten op hun teammaat. .
   7. 15 uur 29. Sweeck lost. Sweeck moet Vanthourenhout en Iserbyt nu toch laten gaan. Past Vanthourenhout straks ook door het beulwerk van Iserbyt? .
   8. 15 uur 25. Ronde 4. Na 4 ronden volgt Kuhn op 13 seconden van het leidende trio. Vandeputte en Rüegg komen ondertussen aansluiten bij Kühn. Het wordt een strijd van 3 tegen 3 zo te zien. .
   9. 15 uur 20. De Zwitser Kevin Kuhn lijkt de enige te zijn die nog wat roet in het eten kan gooien voor de 3 leiders. Het is echter maar de vraag of hij de kloof nog kan dichten. .
   10. 15 uur 16. Ronde 3. Iserbyt, Vanthourenhout en Sweeck beginnen samen aan de 3e ronde. Wordt Pauwels Sauzen-Bingoal nog bedreigd voor de zege of zullen ze het onder elkaar kunnen uitvechten? .
   11. 15 uur 13. Vanthourenhout komt bij Iserbyt. Vanthourenhout heeft het kloofje met Iserbyt kunnen dichten. Ook Sweeck is onderweg om er een volledig rood-zwart trio van te maken voorin. .
   12. 15 uur 10. Baestaens moet Iserbyt laten gaan en ziet ook Vanthourenhout voorbij flitsen. De manschappen van Pauwels Sauzen-Bingoal nemen de cross in handen. .
   13. 15 uur 06. Het is Eli Iserbyt die meteen jacht maakt op leider Baestaens. Er lijkt zich een duo te vormen helemaal vooraan. .
   14. 15 uur . START. Voorin is Vincent Baestaens als beste van iedereen weg. Thibaut Nys maakt ondertussen al kennis met de gladdige ondergrond. .
   15. 12 uur 17. Startschot om 15u. De mannen trekken zich straks om 15 uur op gang. Door de afwezigheid van Van der Haar en Aerts wordt er vooral gekeken naar Iserbyt en co. Volg de wedstrijd hier van a tot z via de livestream, fase per fase of op Eén. .
   16. 12 uur 14. Storm rond Toon Aerts. De veldritwereld stond deze week op zijn kop toen Toon Aerts positief testte op de verboden substantie letrozole metabolite. Het helpt om spierversterking minder snel te doen afbreken, waardoor je tijdens een drukkere periode langer je niveau kunt aanhouden. Momenteel wacht Aerts op de uitslag van het B-staal, maar de analyse kan een maand in beslag nemen. .
   17. 12 uur 14.
   18. 12 uur 13.