Ga naar de inhoud
Carlos Alacaraz
Carlos Alacaraz kijkt bedrukt.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

BEKIJK: Carlos Alcaraz snuffelt even aan comeback, maar botst op wervelende Alexander Zverev in kwartfinales

 wo 24 januari 2024 15:25
Australian Open
Alexander Zverev (5, 6)
Carlos Alcaraz (3, 2)
einde
6
set 1
1
6
set 2
3
62
set 3
77
6
set 4
4

Alexander Zverev heeft zich met een stevig statement geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. De Duitser rekende af met nummer 2 van de wereld, Carlos Alcaraz. De Spanjaard leek even een comeback op poten te zetten, maar Zverev won alsnog in vier sets. "Als ik meer grandslamtoernooien wil winnen, moet ik nog stappen zetten", reageerde Alcaraz achteraf.

Alexander Zverev stond al 7 keer tegenover Carlos Alcaraz, waarvan hij 4 duels won. Vandaag deed de Duitser er alles aan om de Spanjaard niet op gelijke hoogte te laten komen.

 

De nummer 7 van de wereld wervelde in de openingsset naar 6-1-winst. Alcaraz kon het tempo niet volgen en vond niet meteen een antwoord op het spel van de Duitser.

 

Die pakte meteen een optie op de halve finales na een vlotte 6-3 in de tweede set.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar dan schakelde een van de topfavorieten op eindwinst een versnelling hoger.

 

Met een paar heerlijke passing shots bezorgde Alcaraz Zverev een antwoord op zijn sterke spel. Een felbevochten 4e set van hoog niveau was het gevolg. 

 

Die trok de Spanjaard naar zich toe in de tiebreak (2-7). Supporters hoopten op een ware comeback en een vijfsetter, maar die kwam er niet.

 

Zverev - die nochtans vijf uur langer op het terrein stond in Australië tot dusver - oogde nauwelijks vermoeid en zorgde bij 4-4 voor de beslissende break. Zo mag hij het gaan opnemen tegen de Rus Daniil Medvedev.

 

(scrol omlaag voor een reactie)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alcaraz: "Mentaal moet ik nog stappen zetten"

"Zverev heeft een grootse wedstrijd gespeeld", reageert Carlos Alcaraz sportief. "Hij begon zoals ik verwacht had: met agressief tennis."

 

"Ik heb mijn start dan weer gemist", gaat de nummer 2 van de wereld voort. "Ik maakte veel fouten, mijn service draaide niet en ik vond geen snelheid."

 

"Ik ben nog maar 20 jaar, het is logisch dat ik nog stappen moet zetten", analyseert Alcaraz. "Zeker mentaal."

 

"Als ik nog grandslamtoernooien wil winnen, moet ik daaraan werken."

Het wordt niet makkelijk om Novak te kloppen, zeker niet op een grandslamtoernooi.

Carlos Alcaraz

Een finale tussen Djokovic en Alcaraz krijgt de Australian Open niet. Vorig jaar klopte de jonge Spanjaard de grootmeester in de finale van Wimbledon.


"Alle spelers in de halve finales kunnen hem kloppen", denkt Alcaraz, "maar makkelijk is dat niet. Zeker niet op een grandslamtoernooi."

 

De Italiaan Jannik Sinner mag het proberen in de halve finales.

 

"Sinner speelt op een ongelooflijk niveau. Hij heeft nog geen set verloren. Ik acht hem in staat om Novak te verrassen. Ik ga zeker kijken", belooft Alcaraz.

Carlos Alcaraz
De kwartfinales zijn voorlopig het hoogst haalbare voor Carlos Alcaraz in Melbourne.
Gerelateerd: