Ga naar de inhoud
David Goffin
David Goffin speelde niet tegen Nick Kyrgios, maar tegen Fabian Marozsan.

Wimbledon

1R

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

David Goffin maakt na regenbreak en sputteringen komaf met Hongaarse "lucky loser"

 ma 3 juli 2023 20:23
wimbledon: 1e ronde enkel (m)
David Goffin (101)
Fábián Marozsán (37)
einde
6
set 1
2
5
set 2
7
6
set 3
2
6
set 4
0

David Goffin heeft de eerste horde genomen op Wimbledon. De Belgische nummer 1 bij de mannen kreeg met Fabian Marozsan (ATP-96) een lucky loser voorgeschoteld na de afzegging van Nick Kyrgios. Een regenpauze brak het ritme van Goffin even, maar hij vond snel het ritme terug richting de tweede ronde.

Niet de finalist van vorig jaar, Nick Kyrgios. Wel de lucky loser Fabian Marozsan – en een minder zware dobber – op het menu voor David Goffin in de eerste ronde.


Een aangename verrassing leek het voor de Belg, die verschroeiend aan de partij begon. In een twintigtal minuten zat de eerste set er al op. Het leek een korte namiddag te worden.


Tot de regen roet in het eten gooide.


In set twee moesten beide heren naar de kleedkamers. Een uurtje pauze tot gevolg. Het ritme gebroken bij de nummer 123 van de wereld. In het slot van de set gaf hij zijn opslagspel weg. Het scorebord opnieuw in evenwicht.

 

"Tijd om even te bezinnen", dacht Goffin na het setverlies. Hij zocht en vond opnieuw de juiste lengte in zijn slagen en zette deel twee van missie dominantie in. Marozsan zag alle grassprieten van het veld en liep achter de feiten aan.

 

Opnieuw twee overtuigende sets: 6-2 en 6-0. David Goffin kan met een goed gevoel richting de tweede ronde van Wimbledon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Goffin: "Lag in bed toen ik nieuws van Kyrgios vernam"

"Het was niet makkelijk om de klik te maken", vertelt David Goffin met een glimlach. Hij vernam in bed het nieuws van Nick Kyrgios zijn afzegging op Wimbledon.

 

"Iedereen vroeg me tegen wie ik zou spelen. Als ik dan Nick zei, kreeg ik "goh, een stevige wedstrijd" als reactie. Dan kreeg ik plots het berichtje dat hij niet zou spelen."

 

"Het duurde even vooraleer ik wist tegen wie ik zou spelen", vervolgt de Belg zijn verhaal. "Maar ze verzekerden dat ik een tegenstander zou hebben ... Een speciale situatie voor het begin van dit toernooi."

Ik voel me fysiek honderd procent en heb vertrouwen getankt.

David Goffin

"Deze overwinning betekent veel voor mij", ging Goffin verder. "Wimbledon is altijd een belangrijk toernooi voor mij geweest. Ik moet de organisatoren ook bedanken voor de wildcard die ze me hebben gegeven."

 

"Ik ben heel blij dat ik hier een nieuwe zege heb kunnen boeken. Het is belangrijk in de periode die ik doormaak. Ik heb nood aan matchen en aan zeges. Ik voel me fysiek honderd procent en matchen als die van vandaag geven me vertrouwen voor het vervolg van het toernooi."

Fase per fase

18:18

EINDE: David Goffin naar tweede ronde!

David Goffin laat geen spaander heel van zijn tegenstander in set 4. Hij stoomt door naar 6-0 en naar de tweede ronde van Wimbledon.

18:04

David Goffin begint set 4 zoals de vorige: met een snelle break. Hij lijkt klaar om de partij tegen de Hongaar af te ronden. Het zonnetje begint te schijnen in Londen, de tweede ronde lacht de Belg toe.

17:55

Goffin stoomt door: 6-2

Plots is het eenrichtingsverkeer in Londen. David Goffin laat zijn tegenstander elk grassprietje van het terrein zien en stoomt door naar een vlotte 6-2-setwinst.

17:50

En nog een break. David Goffin stoomt door naar 5-2. Set 3 lijkt binnen voor de Belg, die de juiste lengte in zijn slagen heeft teruggevonden.

17:42

Goffin breakt meteen en bevestigt ook op eigen opslag. Een goed begin van set 3: 3-1.

17:32

Goffin verliest tweede set in slot: 5-7

Tot 5-5 gaven Marozsan en Goffin elkaar geen duimbreed toe. Al voelde iedereen dat de Hongaar stilaan de bovenhand nam in het slot van de set. Twee setballen op eigen opslag kon de Belg nog wegwerken. Even later was het wel prijs: 5-7 en de setstand weer in evenwicht.

17:22

David Goffin heeft het moeilijk om te domineren in set 2. De Belg moet op eigen opslag bij 4-5 twee setpunten prijsgeven tegen de Hongaar, maar die werkt hij dankzij een strakke service weg: 5-5.

17:00

Meteen "love game" voor Goffin

David Goffin lijkt het ritme meteen op te pikken. Met een love game op eigen opslag zet hij meteen de toon: 2-2 in set 2.

16:35

Het zeil gaat van het gras

De regen is gestopt en het zeil gaat weer van het gras. Alles wordt in gereedheid gebracht voor het tweede deel in het duel Goffin-Maroszan.

16:00
Regen is een smet op de strakke planning van Wimbledon.
15:34

Regen

De regen is de spelbreker op Wimbledon. De umpire stuurt beide spelers naar de kleedkamers, de wedstrijd wordt gestaakt. Afwachten hoe lang de regenpauze zal duren.

15:17

Goffin wint set 1

David Goffin heeft in sneltempo de eerste set binnengehaald. Onze landgenoot was heer en meester tegen de Hongaar Fabian Marozsan. Na iets meer dan 20 minuten stond de 6-2 al op het scorebord. 

11:08

Lucky loser Fabian Marozsan

David Goffin kent zijn opponent vanmiddag op Court 2. De 23-jarige Hongaar Fabian Marozsan is als lucky loser opgevist.

Marozsan (ATP-96) verloor donderdag in de derde kwalificatieronde in een vijfsetter van de Duitser Maximilian Marterer (ATP-170).

De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar: Goffin is de nummer 123 van de wereld. Goffin, vorig jaar kwartfinalist in Engeland, kreeg een wildcard van de organisatie.

02/07/23
23:20

Het spijt me heel erg dat ik dit jaar niet kan deelnemen aan Wimbledon.

Nick Kyrgios
23:17

Forfait Kyrgios

Nick Kyrgios, normaal gezien de tegenstander van David Goffin in de 1e ronde, heeft zondagavond bekendgemaakt dat hij niet zal deelnemen aan Wimbledon.

"In Mallorca ondervond ik last van mijn pols. Na een scan is gebleken dat ik een scheurtje in een ligament heb. Ik heb alles geprobeerd om klaar te geraken voor Wimbledon. Het is een ontgoocheling dat ik niet meer genoeg tijd had", laat de Australiër, vorig jaar nog verliezend finalist in Londen, weten.

Vermoedelijk zal David Goffin het maandag opnemen tegen een lucky loser uit de kwalificaties. Wie dat wordt, is op dit moment nog niet bekend.