Zizou Bergs weert zich kranig, maar overleeft vuurdoop op Wimbledon niet

  Wimbledon

  Zizou Bergs (131)
  Jack Draper (49)
  4
  1
  6
  4
  2
  6
  6
  4
  3
  7
  7

  Zizou Bergs (ATP-146) heeft zijn eerste partij op het gras van Wimbledon verloren. De Brit Jack Draper (ATP-94) was voor eigen publiek in drie sets te sterk voor onze landgenoot, die zich bij momenten liet opmerken met knap tennis.

  Van stress was weinig te merken bij Zizou Bergs. Van bij de start toonde hij waarom op de hoofdtabel van Wimbledon stond. Dat leidde evenwel niet tot een breakkans voor de Belg, wat zijn tegenstander wel versierde en verzilverde: 4-6.


  In set 2 hetzelfde verhaal. Bergs volgde het tempo van Jack Draper op de eigen service games, maar tegen de loeiharde opslagen van de Brit had hij geen antwoord. Na een knappe rally trok de thuisspeler voor een tweede keer het laken naar zich toe.


  Een opdoffer voor onze knokkende landgenoot. Draper stoomde door, Bergs werd meteen op achtervolgen aangewezen. Tot hij bij 2-3 in de derde set zijn eerste breakkans kreeg én omzette. Een welgekomen adrenalinestoot voor de Belg.


  Zizou Bergs dwong een tiebreak af in set 3, maar daar moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De Belg verlaat zijn eerste Wimbledon-toernooi met opgeheven hoofd.

  Bergs: "Ik heb een prima wedstrijd gespeeld"

  "Ik stond tegenover een speler die vandaag net iets beter was", vertelde Zizou Bergs. "Hij was zeer constant en dan moet je boven jezelf uitstijgen, maar dat was vandaag niet het geval."

   

  "Ik heb wel een prima wedstrijd gespeeld en heb oplossingen gezocht. Het voelde heel nipt voor mij. Ik kon net niet de derde set binnenhalen, anders hadden we een andere wedstrijd gekregen."

   

  "Hoe ik terugblik? Wimbledon is fantastisch, het is het mooiste grandslamtoernooi. Ik heb heel veel vertrouwen gekregen in mezelf. Ik geloof in mijn traject en hoop binnen twee jaar constant op een hoog niveau te presteren."

  Een opvallende fan: Club-speler Charles De Ketelaere

  De Club-speler (met zwarte pet) woonde de partij bij met zijn moeder.

  Fase per fase

  1. 17 uur 43. Zelfde verhaal in tweede set. Zizou Bergs en Jack Draper gunnen elkaar niet veel breakkansen. Tot 4-4 kan de Belg zijn opslagspel domineren, maar dan schakelde de Brit een versnelling hoger. Na een knappe rally ging Draper door het service game van Bergs. Onze landgenoot bood nog weerwerk en knalde naar 30-0 in het daaropvolgende spel. Maar dan stapelden de foutjes zich op, resultaat: voor een tweede keer 6-4. .
  2. 17 uur 10. Bergs verliest spannende set 1. Zizou Bergs maakt een degelijke indruk in zijn eerste passage op het gras van Wimbledon. Tegen thuisspeler Jack Draper dwingt hij in set 1 geen enkele breakkans af, maar hij toont zich wel in zijn eigen service games. De Brit versierde en verzilverde wel een breakpunt en ging met de eerste set aan de haal: 4-6. .