Kirsten Flipkens opent afscheidstournee op Wimbledon met knappe zege

  Wimbledon

  Kirsten Flipkens (201)
  Jaimee Fourlis (176)
  7
  1
  5
  6
  2
  2

  Kirsten Flipkens heeft haar afscheidsshow op Wimbledon goed ingezet. Na een pittige eerste set kon onze landgenote de Australische Jaimee Fourlis opzijschuiven.

  "Ik hoop een laatste keer mijn beste tennis te laten zien."  Met die ingesteldheid begon Kirsten Flipkens aan haar laatste grandslamtoernooi. De 36-jarige tennisster zwaait na Wimbledon af.

   

  Flipkens begon zonder verwachtingen, maar een afscheid in de eerste ronde van Wimbledon behoorde niet tot de opties. Om dat horrorscenario te vermijden moest Flipkens wel stevig aan de bak in de eerste set.

   

  De Australische Fourlis dwong de eerste break af, maar Flipkens sloeg meteen terug. Bij 6-5 kon ze na lang zwoegen en 6(!) setpunten dan toch aan het langste eind trekken.

   

  Het verzet van Fourlis was gebroken. De Australische spartelde nog even tegen bij 5-1, maar het 4e matchpunt was het goede voor Flipkens. 

   

  In de volgende ronde wacht tweevoudig grandslamwinnares Simona Halep. 

  Flipkens: "Ik moest, wou en zou winnen"

  De eerste ronde was net iets moeilijker dan gedacht voor Flipkens. "Elke dag is een kwestie van hoe om te gaan met de emoties", vertelt ze. "Ik sta aan de vooravond van mijn afscheid, dus moet vooral genieten."

   

  "Maar deze wedstrijd wou ik absoluut winnen: ik moest, wou en zou winnen. Ik had dan ook wat zenuwen. Ik wist: als ik verlies, is het gedaan. Ik had mezelf veel druk opgelegd, de opluchting was dan ook groot na de eerste set. Dan had ik het gevoel dat ik vrijer kon spelen."

   

  Tegen Halep verwacht Flipkens een totaal andere wedstrijd. "Zo groot de verwachtingen vandaag waren, zo klein is mijn favorietenrol tegen Halep. Ik moet vertrouwen hebben, maar ik moet ook realistisch zijn. Het zou normaal zijn als ik verlies. Ik begin er ontspannen aan, ga veel plezier hebben en ga mijn trukendoos nog eens bovenhalen."

  Fase per fase

  1. 16 uur 56. 6 setpunten nodig. Kirsten Flipkens zal het niet cadeau krijgen van de Australische Jaimee Fourlis. Ze moest stevig knokken in de eerste set en kon pas na het zesde setpunt juichen: 7-5. Kan ze ook de tweede set over de streep trekken? .