Ga naar de inhoud

Na 37 zeges (!) op een rij eindigt waanzinnige reeks van Iga Swiatek op Wimbledon

 za 2 juli 2022 18:43
Wimbledon
Iga Swiatek (1, 1)
Alizé Cornet (117)
einde
4
set 1
6
2
set 2
6

Met 37 zeges op een rij heeft Iga Swiatek de langste ongeslagen reeks bij de vrouwen in handen, maar de Poolse zal Wimbledon dit jaar niet winnen. Tegen Alizé Cornet raakte Swiatek (WTA-1) nooit in haar vertrouwde ritme en verloor ze uiteindelijk in 2 sets: 4-6, 2-6.

Er stond de voorbije maanden werkelijk geen maat op Swiatek. Begin juni rekende ze met veel overtuiging af met Coco Gauff in de finale van Roland Garros, maar Wimbledon blijft ook dit jaar nog een hiaat op haar palmares.

 

In de derde ronde kwam ze de ervaren Alizé Cornet (WTA-37) tegen en de 32-jarige Française speelde gewoon de betere partij. Op de belangrijke momenten trok ze het laken naar zich toe en won ze uiteindelijk de eerste 2 sets met 4-6 en 2-6. Swiatek maakte veel te veel fouten om aanspraak te maken op de zege.

 

De Poolse verliest zo voor het eerst na een waanzinnige reeks van 37 zeges op een rij. Na Sakkari, Muguruza en Gauff gaat er zo opnieuw een favoriete voor de eindzege uit op Wimbledon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: