Ga naar de inhoud
Rafael Nadal
Rafael Nadal straalt op zijn favoriete toernooi.

Roland Garros

Historisch: Rafael Nadal boekt zijn 106e zege op Roland Garros

 ma 23 mei 2022 19:25
eerste ronde roland garros (m)
Jordan Thompson (33)
Rafael Nadal (244, 5)
einde
2
set 1
6
2
set 2
6
2
set 3
6

Rafael Nadal heeft een record gevestigd. De Spaanse tennistopper won voor de 106e keer een wedstrijd op een grandslamtoernooi. Niemand deed hem dat voor.

Rafael Nadal (35) is zijn nieuwe Roland Garros-campagne begonnen met een vlotte zege tegen Jordan Thompson. Meer dan 6 games in 3 sets kreeg de Australiër niet.

 

Een opsteker voor Nadal, die de voorbije weken met zijn voet sukkelde. "De pijn is er nog altijd", zei de 13-voudige eindwinnaar na zijn zege. "De vraag is nu of die me gaat toelaten om mijn kans voluit te gaan. Op dit moment lukt het."

De vraag is of de pijn me gaat toelaten om mijn kans voluit te gaan. Op dit moment lukt het.

Rafael Nadal

Met zijn overwinning in de eerste ronde zit Rafael Nadal nu aan 106 zeges op Roland Garros. Niemand deed hem dat voor, ook niet op een ander grandslamtoernooi.

Roger Federer, die niet speelt in Parijs, won al 105 keer op Wimbledon en 102 keer op de Australian Open. Voormalig tenniskampioen Jimmy Connors is met 98 zeges recordhouder op de US Open.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: