Ga naar de inhoud

David Goffin pakt 6e ATP-titel na sterke comeback tegen Alex Molcan in Marrakech

Alex Molcan (113)
David Goffin (102)
einde
6
set 1
3
3
set 2
6
3
set 3
6

David Goffin (ATP-74) heeft zijn vormdip helemaal van tafel geveegd. Op het ATP-toernooi in Marrakech won hij met 2-1 van de Slovaak Alex Molcan (ATP-65). Dat kostte Goffin wel bloed, zweet en tranen. Hij had een sterke comeback nodig om zijn 6e ATP-titel op zijn conto te schrijven.

Het ene toernooi is het andere niet. Begin dit jaar verloor David Goffin nog kansloos van Alex Molcan, zijn Slovaakse tegenstander in de finale.


Ook vandaag had de Belg het lastig met de harde, diepe slagen van de nummer 65 op de wereldranglijst. Goffin moest meteen zijn eerste opslagspelletje uit handen geven. Molcan stond er wel en pakte uit met een paar stevige backhand winners.


In de eerste set was onze landgenoot een vogel voor de kat. Hij liep achter de feiten aan en frustreerde zich rot door een opeenstapeling aan fouten. Toen Goffin ook in set 2 meteen een break weggaf, maakte hij een klik in zijn hoofd.


Met een nieuwe ingesteldheid begon de nummer 74 aan een indrukwekkende comeback. Goffin dicteerde het tempo en kreeg meer lengte in zijn slagen. De rollen werden helemaal omgekeerd. Molcan mekkerde erop los en ging strijdend ten onder in set 2.


Goffin rook bloed en verzilverde meteen een breakkans in set 3. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. De Belg pakt zo zijn 6e ATP-titel. Zijn laatste toernooizege dateert van februari vorig jaar toen Goffin de beste was in Montpellier. 

Goffin: "Ik had wedstrijden nodig om het vertrouwen terug te vinden"

"Ik ben rustig gebleven, dat was het belangrijkste", sprak Goffin na afloop. "In het begin was mijn opdracht om hem zijn spel niet te laten spelen. Hij speelt goed op gravel en is linkshandig, dat is altijd wat wennen."


"Daarna heb ik hem beetje bij beetje mijn spel kunnen opleggen. Ik begon beter te serveren en maakte minder fouten. Aan het begin van de tweede set heb ik de partij kunnen omdraaien."


"Ik ben heel tevreden van mijn attitude deze week. Het waren enkele lastige wedstrijden, maar ik ben blij dat ik hier nog eens tot het uiterste kon gaan. Ik had wedstrijden nodig om het vertrouwen terug te vinden."

 

"Het was nodig om mijn gravelseizoen goed te beginnen, want dat seizoen is altijd belangrijk voor mij. Om dan met een toernooizege te kunnen beginnen, dat kan niet beter."

Fase per fase

 1. 18 uur 08. Goffin maakt het af: 3-6! David Goffin maakt het helemaal af! Hij gaat nog eens door de opslag van Molcan en wint het ATP-toernooi van Marrakech. .
 2. 17 uur 50. Kloof blijft staan: 2-4. De wedstrijd is weer wat meer in evenwicht. Daar maalt David Goffin niet om, want hij houdt zijn opslagspelletjes - en dus ook zijn voorsprong - goed vast. .
 3. 17 uur 36. Goffin stoomt door: 0-2. David Goffin heeft de goeie flow helemaal te pakken en gaat door de opslag van zijn Slovaakse tegenstander. Die ergert zich almaar meer aan zijn eigen foutjes. Goffin dicteert het spel. .
 4. 17 uur 24. Bordjes in evenwicht: 3-6. David Goffin trekt de scheve situatie recht en hangt de bordjes in evenwicht. Hij haalt opnieuw het niveau van zijn halve finale. Kan hij dat doortrekken richting toernooiwinst? .
 5. 17 uur 16. Rollen helemaal omgekeerd: 2-5! De wedstrijd is in de tweede set volledig gekanteld. Nu is het Alex Molcan die loopt te mekkeren op het veld door een opeenstapeling van fouten. Goffin lijkt zijn motor lijkt warmgedraaid: hij stoomt door naar een 2-5-voorsprong. .
 6. 17 uur 05. David Goffin knokt zich weer in de partij: 2-2. David Goffin schudt de frustraties van zich af en herpakt zich. Zijn slagen krijgen meer lengte en de Belg wordt geduldiger in de rally's. Dat levert hem een breakkans op, die hij ook verzilvert. Game on. .
 7. 16 uur 53. Goffin meteen in de problemen: 1-0. Ook in de tweede set komt David Goffin meteen in de problemen. Hij heeft moeite met de diepe slagen van Molcan en moet - na een felbevochten rally - een break toegeven.  .
 8. 16 uur 41. Einde set 1: 6-3. De eerste set gaat naar de Slovaak. David Goffin won zijn opslagspel nog, maar bij de poging van Molcan was het meteen raak: 6-3. .
 9. 16 uur 34. Goffin serveert om in de set te blijven: 5-2. Alex Molcan tennist op een hogere versnelling dan Goffin in de eerste set. De Belg klampt aan, maar kan het tempo voorlopig niet volgen. Hij serveert om in de set te blijven. .
 10. 16 uur 25. Rebreak boven rebreak: 3-1. Een opsteker voor Goffin: onze landgenoot snoept de service game van zijn tegenstander af. Maar die is niet onder de indruk en geeft de Belg een koekje van eigen deeg. .
 11. 16 uur 17. Goffin moet meteen achtervolgen: 2-0. David Goffin komt niet goed uit de startblokken op het gravel in Marokko. De Belg moet meteen zijn eerste opslagspelletje uit handen geven. Molcan staat er wel meteen en pakt uit met een paar stevige backhand winners. .
 12. 16 uur 08. Vertrouwensboost na vlotte halve finale . Na 2 korte sets plaatste David Goffin zich voor de finale in Marrakech. Kan hij vandaag een gooi doen naar zijn 6e ATP-titel? Tegenstander van vandaag: de Slovaak Alex Molcan, die als eerste mag serveren. .
 13. 16 uur 06.