Ga naar de inhoud

David Goffin pakt 6e ATP-titel na sterke comeback tegen Alex Molcan in Marrakech

Grand Prix Hassan II

Alex Molcan (113)
David Goffin (100)
6
1
3
3
2
6
3
3
6

David Goffin (ATP-74) heeft zijn vormdip helemaal van tafel geveegd. Op het ATP-toernooi in Marrakech won hij met 2-1 van de Slovaak Alex Molcan (ATP-65). Dat kostte Goffin wel bloed, zweet en tranen. Hij had een sterke comeback nodig om zijn 6e ATP-titel op zijn conto te schrijven.

Het ene toernooi is het andere niet. Begin dit jaar verloor David Goffin nog kansloos van Alex Molcan, zijn Slovaakse tegenstander in de finale.


Ook vandaag had de Belg het lastig met de harde, diepe slagen van de nummer 65 op de wereldranglijst. Goffin moest meteen zijn eerste opslagspelletje uit handen geven. Molcan stond er wel en pakte uit met een paar stevige backhand winners.


In de eerste set was onze landgenoot een vogel voor de kat. Hij liep achter de feiten aan en frustreerde zich rot door een opeenstapeling aan fouten. Toen Goffin ook in set 2 meteen een break weggaf, maakte hij een klik in zijn hoofd.


Met een nieuwe ingesteldheid begon de nummer 74 aan een indrukwekkende comeback. Goffin dicteerde het tempo en kreeg meer lengte in zijn slagen. De rollen werden helemaal omgekeerd. Molcan mekkerde erop los en ging strijdend ten onder in set 2.


Goffin rook bloed en verzilverde meteen een breakkans in set 3. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. De Belg pakt zo zijn 6e ATP-titel. Zijn laatste toernooizege dateert van februari vorig jaar toen Goffin de beste was in Montpellier. 

Goffin: "Ik had wedstrijden nodig om het vertrouwen terug te vinden"

"Ik ben rustig gebleven, dat was het belangrijkste", sprak Goffin na afloop. "In het begin was mijn opdracht om hem zijn spel niet te laten spelen. Hij speelt goed op gravel en is linkshandig, dat is altijd wat wennen."


"Daarna heb ik hem beetje bij beetje mijn spel kunnen opleggen. Ik begon beter te serveren en maakte minder fouten. Aan het begin van de tweede set heb ik de partij kunnen omdraaien."


"Ik ben heel tevreden van mijn attitude deze week. Het waren enkele lastige wedstrijden, maar ik ben blij dat ik hier nog eens tot het uiterste kon gaan. Ik had wedstrijden nodig om het vertrouwen terug te vinden."

 

"Het was nodig om mijn gravelseizoen goed te beginnen, want dat seizoen is altijd belangrijk voor mij. Om dan met een toernooizege te kunnen beginnen, dat kan niet beter."