Ga naar de inhoud

David Goffin heeft aan 2 korte sets genoeg om finale van ATP-toernooi in Marrakech te bereiken

Grand Prix Hassan II

Federico Coria (82)
David Goffin (100)
3
1
6
3
2
6

David Goffin heeft vlot zijn halve finale gewonnen in Marrakech. Onze landgenoot  speelde een overtuigende partij tegen Federico Coria. Goffin zette de Argentijn opzij in 2 korte sets: tweemaal 6-3.

Dat David Goffin het goede gevoel te pakken heeft, bevestigt de Belg ook in zijn halve finale. 

 

Op het Marokkaanse gravel keek de nummer 74 van de wereld Federico Coria in de ogen. De Argentijn, die de 60e plek op de wereldranglijst bekleedt, liep meteen 2-0 uit, maar Goffin sloeg terug en forceerde in de staart van de eerste set nog twee breaks: 3-6.

 

In de tweede set hielden de spelers elkaar in evenwicht tot 3-3. In het - zoals zo vaak - cruciale 7e spel, kon David Goffin een break versieren. De veer brak nu helemaal bij Coria. Onze landgenoot serveerde de wedstrijd uit. 

 

Goffin mag zich voor het eerst in ruim 13 maanden nog eens opmaken voor een finale van een ATP-toernooi. Daar treft hij de Slovaak Alex Molcan, nummer 65 op de wereldranglijst bij de mannen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.