Kokkinakis pakt voor eigen volk eerste titel, Murray moet trofee aan Karatsev laten

Adelaide International 2

Arthur Rinderknech (78)
Thanasi Kokkinakis (108)
7
8
1
6
6
6
5
2
7
7
3
3
6

Thanasi Kokkinakis (ATP-145) heeft in eigen land het toernooi van Adelaide aan zijn palmares toegevoegd. De 25-jarige Australiër klopte na bijna drie uur tennis een Fransman voor eigen volk. Wat verderop in Sydney versloeg Alsan Karatsev Andy Murray in de finale. Geen eerste titel sinds 2019 dus voor de ervaren Schot.

Kokkinakis was met een wildcard aan het toernooi van Adelaide begonnen. De nummer 145 van de wereld klopte een pak grote namen. 

 

Zo versloeg hij onder meer Benoît Paire, John Isner en Marin Cilic. Tegen de Kroaat overleefde hij zelfs twee wedstrijdballen in de halve finales.

 

In de finale moest Kokkinakis de eerste nog set laten aan de Fransman Arthur Rinderknech, nummer 58 van de wereld. Nadien trok hij het laken naar zich toe in een spannende strijd.

Andy Murray is er in Sydney niet in geslaagd zijn eerste ATP-titel sinds 2019 te pakken. De Schot, die in de kwartfinales won van David Goffin na diens opgave, was in de finale een maatje te klein voor de Rus Aslan Karatsev, het eerste reekshoofd.