Badosa en Keys trekken met WTA-titel en vertrouwen naar Australian Open

  Sydney International

  Barbora Krejcíková (13, crown3)
  Paula Badosa (29, crown5)
  3
  1
  6
  6
  2
  4
  6
  4
  3
  7
  7

  Paula Badosa (WTA 9) en Madison Keys (WTA 87) trekken met een stevige portie vertrouwen naar de Australian Open. Badosa veroverde in Sydney haar derde WTA-titel, Keys stak in Adelaide haar zesde toernooizege op zak.

  De 24-jargie Badosa haalde het in Sydney in drie sets van de Tsjechische Barbora Krejcikova, vorig jaar nog de verrassende winnares van Roland Garros. De Spaanse moest er wel 2 uur en 22 minuten voor zwoegen.

   

  Badosa onderstreept voor de Australian Open nog maar eens haar goede vorm. Vorig jaar schreef ze ook al de toernooien in Belgrado en Indian Wells op haar naam.

   

  Ook Barbora Krejcikova heeft drie WTA-titels op haar palmares staan. De Tsjechische nummer 4 van de wereld won behalve Roland Garros ook de toernooien van Straatsburg en Praag.

  Madison Keys wint Amerikaans onderonsje

  Ook Madison Keys heeft haar vertrouwen opgekrikt voor het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Amerikaanse stond in 2017 nog in de finale van de US Open, maar is ondertussen weggezakt naar de 87e plek op de WTA-ranking.

   

  In Adelaide had ze amper een uurtje nodig om haar landgenote Alison Riske met duidelijke 6-1, 6-2-cijfers opzij te zetten. 

   

  Voor Keys was het de zesde toernooizege in haar carrière, de laatste dateerde evenwel van 2019 in Cincinnati. In totaal speelde ze elf finales. Bij Riske blijft de teller op drie gewonnen titels (Linz 2021, Rosmalen 2019 en Tianjin 2014) staan.