Ga naar de inhoud

Elise Mertens moet knokken om ex-nummer 2 opzij te zetten

Australian Open

Elise Mertens (29, crown19)
Vera Zvonareva (294)
6
1
4
7
2
5

Elise Mertens heeft de eerste ronde van de Australian Open overleefd. Ze moest bijna twee uur zwoegen om in 2 sets te winnen van Vera Zvonareva: 6-4, 7-5. De nu 37-jarige Russin was in 2010 nog nummer 2 van de wereld.

Elise Mertens had in de voorbereiding last van een dijbeenblessure en een opwarmertje was haar niet gegund in de eerste ronde in Melbourne. Tegen Vera Zvonareva moest ze meteen vol aan de bak.

 

In een spannende eerste set was een black-out van Zvonareva halverwege de set de beslissing. De Russin gaf haar eigen opslag weg op love na enkele onnodige fouten en Mertens gaf die break voorsprong niet meer weg: 6-4.

 

Mertens betaalde concentratieverlies bij het begin van set 2 cash en kwam 3-0 en 4-1 achter. Maar qua vechtlust moet onze landgenote voor niemand onderdoen: ze won 4 games op een rij en mocht serveren voor de match.

 

Met een laatste stuiptrekking kon Zvonareva de nederlaag nog even uitstellen, maar daarna was de pijp uit bij de Russin. Na de 5-5 gunde Mertens Zvonareva nog maar 1 puntje en na 1 uur en 52 minuten had de Belgische haar ticket voor de tweede ronde op zak: 6-4, 7-5.

Mertens: "Opslag draaide goed en ik kon pijnvrij bewegen"

Elise Mertens was na de match opgelucht. De wind en haar tegenstander maakten er een moeilijke eerste opdracht van. "Ik heb niet veel matchen kunnen spelen in de voorbereiding door mijn blessure, maar ik was redelijk tevreden over mijn prestatie vandaag", zei ze.

 

"Zvonareva is een speelster met veel ervaring. In de tweede set dwong ze me in het defensief. Natuurlijk zijn er nog dingen die ik kan verbeteren, maar vandaag was toch vooral de zege het belangrijkste."

 

Mertens pakte uit met 11 aces. "Mijn service draaide wel heel goed. Daar heb ik deze winter hard aan gewerkt. Ik ben ook blij dat ik vrij kon bewegen. Ik heb al vijf dagen geen last meer aan mijn dij."

 

Nu wacht een duel tegen Irina-Camelia Begu (WTA-61). Mertens won beide duels tegen de Roemeense in 2017. "Ik heb haar al geklopt, maar dat is een hele tijd geleden. Ze slaat erg hard. Ik moet haar aan het spelen krijgen en doen nadenken want ze doet niet liever dan punten snel afmaken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

  1. 19 uur 07. Ik heb het gevoel dat de voorbereiding goed is verlopen. Ik heb mijn beste niveau teruggevonden, of zit er in elk geval niet ver vanaf. Elise Mertens.
  2. 19 uur 04. Dijbeenblessure lijkt achter de rug. Elise Mertens kampte onlangs nog met een dijbeenblessure. In Sydney hervatte ze vorige week de competitie. "Ik ben blij dat ik daar nog heb kunnen spelen", zegt ze. "Mijn verwachtingen waren in Sydney niet hoog, omdat ik enkele dagen niet had kunnen trainen. Ik haalde er toch de tweede ronde." .
  3. 19 uur 03. Over coach Simon Goffin: "Het gaat goed". De Australian Open wordt het eerste grandslamtoernooi voor Elise Mertens met Simon Goffin als coach. "Ik denk dat het goed gaat met Simon als coach", aldus Mertens. "We proberen meer agressiviteit in mijn spel te brengen, met een goede opslag en dynamisch voetenwerk." .
  4. 19 uur 02.
  5. 19 uur 02. Zvonareva is een speelster met veel ervaring. Ik heb haar in het najaar in van 2020 in Linz al eens ontmoet. Toen won ik in 3 sets. Ze is misschien niet een van de sterkste speelsters op het circuit, maar ze haalt veel ballen terug. Elise Mertens.
  6. 19 uur 01.
  7. 18 uur 58. Zvonareva is ex-nummer 2. Vera Zvonareva is op haar 37e de nummer 91 van de wereld, Elise Mertens prijkt momenteel op de 26 plaats op de WTA-ranglijst. Zvonareva was ooit de nummer 2 van de wereld en verloor in 2010 twee grandslamfinales, op Wimbledon en de US Open (tegen Kim Clijsters). .
  8. 18 uur 55. Mertens versus Zvonareva. Elise Mertens treft in de 1e ronde van de Australian Open de ervaren Russin Vera Zvonareva. Mertens komt dinsdag in actie in Melbourne. .