Ga naar de inhoud
Maryna Zanevska
Maryna Zanevska
WTA klassement
naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4075
8
Karolína Muchová
3651
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Blessure noopt Maryna Zanevska tot forfait op Australian Open: "Ik kon niet lopen"

 wo 19 januari 2022 05:18
Australian Open
Nuria Párrizas (122)
Maryna Zanevska (240)

Maryna Zanevska heeft verstek moeten laten gaan voor haar wedstrijd in de 2e ronde op de Australian Open. Onze landgenote moest het daarin opnemen tegen Nuria Parrizas uit Spanje, maar Zanevska had te veel last van een kuitblessure.

Maryna Zanevska had zich eerder deze week voor het eerst in haar carrière kunnen plaatsen voor de tweede ronde van een grandslamtoernooi. In Melbourne wachtte haar in de 2e ronde de Spaanse Nuria Parrizas, tegen wie Zanevska haar vorige 2 confrontaties gewonnen had.

Een mooie kans dus voor de 28-jarige Belgische, maar een blessure heeft roet in het eten gestrooid. Zanevska kreeg in de 1e ronde tegen Kaja Juvan al last aan haar kuit en die blessure verhinderde haar dinsdag ook nog om te trainen.

Er werd nog geprobeerd om haar klaar te stomen voor haar duel met Parrizas, maar de blessure bleek toch te ernstig om woensdag in actie te komen. Een aftocht in mineur dus voor Zanevska, na haar knappe zege in de 1e ronde.

Deze morgen was ik nog optimistisch, maar in de opwarming merkte ik meteen dat het niet mogelijk was.
Maryna Zanevska

"Ik heb de beslissing om niet te spelen 10 minuten voor mijn wedstrijd genomen", zei een ontgoochelde Zanevska op haar persconferentie. "Ik kon mijn partij tegen Juvan maandag uitspelen op adrenaline en emotie, maar mijn linkerkuit was toen al geraakt."

"Eigenlijk weet ik niet hoe het mij gelukt is die partij over de streep te trekken. Nadien had ik veel moeite met stappen. Ik wist dat het voor de 2e ronde moeilijk zou worden. De herstelperiode was jammer genoeg te kort."

"Deze morgen was ik nog optimistisch. Ik deed enkele testbewegingen en dat lukte. Maar toen ik probeerde op te warmen, merkte ik meteen dat het niet mogelijk was. Ik kon niet lopen. Het is heel jammer, maar het is nu eenmaal zo."

Lees ook:
Vooraf
15:49
"Ze heeft nog last van haar kuit"

Ondanks het feit dat de echografie van haar kuit negatief was, zal Zanevska niet op volle kracht zijn, meent haar coach Geoffroy Vereerstraeten.

"Honderd procent zal ze niet zijn, daarom zetten we nu alles in het teken van verzorging en recuperatie. Gelukkig heeft Maryna niet veel ritme nodig om de bal goed te voelen. Ze heeft nog last, hopelijk is dat morgen beter."

15:36
Maryna heeft dinsdag niet kunnen trainen, maar het goede nieuws is wel dat er op de echografie van haar kuit geen blessure te zien is. Dat is toch geruststellend.
Geoffroy Vereerstraeten, coach van Maryna Zanevska
15:36
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:32
Kuit hindert Zanevska in aanloop naar tweede ronde

Komende nacht kijkt Maryna Zanevska voor de 3e keer in haar carrière de Spaanse Nuria Parrizas (WTA-63) in de ogen. In de vorige twee confrontaties trok Zanevska telkens aan het langst eind.

Voor de Belgische wordt het haar allereerste wedstrijd in de tweede ronde van een grandslamtoernooi. Na haar overwinning in de eerste ronde klaagde de 28-jarige Zanevska wel over pijn aan haar kuit. Dinsdag heeft ze om die reden niet getraind.