"Nieuwe Nadal" Alcaraz stuurt nummer 3 Tsitsipas naar huis

  US Open (m): 3e ronde

  Carlos Alcaraz (1)
  Stefanos Tsitsipas (3, crown3)
  6
  1
  3
  4
  2
  6
  7
  7
  3
  6
  2
  0
  4
  6
  7
  7
  5
  6
  5

  Naomi Osaka was vannacht niet de enige die de bühne van de US Open heeft moeten verlaten. Bij de mannen is de 3e ronde het eindstation geworden voor nummer 3 van de wereld Stefanos Tsitsipas. Hij kwam te weten waarom Carlos Alcaraz de nieuwe Nadal wordt genoemd.

  Carlos Alcaraz moet de nieuwe Rafael Nadal worden. Op de US Open heeft de 18-jarige Spanjaard alvast zijn beste resultaat neergezet. Voor het eerst in zijn jonge carrière haalt hij de 4e ronde op een grandslamtoernooi.

   

  Dat deed de pupil van voormalig Roland Garros-winnaar Juan Carlos Ferrero door te stunten tegen de nummer 3 van de wereld Stefanos Tsitsipas. De twee dwongen mekaar tot een show van meer dan 4 uur.

   

  Het publiek smulde van het toptennis. Na 4 sets leek Alcaraz te moeten plooien voor de ervaring van Tsitsipas, maar de Spanjaard beschikt net als Nadal over een ruime reservetank.

   

  Na 4 uur en 7 minuten maakte Alcaraz een einde aan de wedstrijd met een knoert van een forehand.

  Carlos Alcaraz kan het nauwelijks geloven. Na meer dan 4 uur tennis heeft hij de nummer 3 van de wereld uitgeschakeld.

  Stefanos Tsitsipas krijgt nu zeeën van tijd voor zijn sanitaire stops. Pauzes waarmee hij het ongeduldige publiek in New York flink op de zenuwen werkte.

   

  Na zijn nederlaag kwam de Griek er nog even op terug. "Hartelijk dank om me naar een hoger niveau te stuwen", sprak hij.

   

  Carlos Alcaraz had zich niet uit zijn lood laten slaan door de stops. "Dit was de beste match, de mooiste uit mijn carrière", zei de Spanjaard.

   

  Met zijn 18 lentes is hij de jongste speler in de 4e ronde van de US Open sinds Michael Chang (17) en Pete Sampras (18) in 1989. Zijn volgende tegenstander wordt de Duitser Peter Gojowczyk.

  Stefanos Tsitsipas strandt opnieuw in de 3e ronde van de US Open.

  bekijk ook: