Ga naar de inhoud
Naomi Osaka
Naomi Osaka heeft nood aan rust.
WTA klassement
naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4075
8
Karolína Muchová
3651
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Verrassing in New York: 2-voudig winnares Naomi Osaka uitgeschakeld

 za 4 september 2021 07:38
US Open (v): 3e ronde
Leylah Fernandez (35)
Naomi Osaka (69, 3)
einde
5
set 1
7
77
set 2
62
6
set 3
4

Naomi Osaka (23) zal de US Open dit jaar niet winnen. De Japanse topspeelster ging er al in de eerste week van het grandslamtoernooi uit. Osaka werd in de 3e ronde verrast door de 18-jarige speelster Leylah Fernandez. Na haar uitschakeling zei Osaka dat ze nood heeft aan een nieuwe break. "Ik weet niet wanneer ik mijn volgende wedstrijd zal spelen", sprak ze.

Racket gaat eraan

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor titelverdedigster Naomi Osaka. Set 1 won ze na twee lovegames, in set 2 serveerde ze voor de match.

 

Het lukte haar niet en dat bezorgde haar veel stress. Osaka grossierde plots in fouten en zag hoe haar Canadese tegenstreefster de regie overnam. Leylah Fernandez won de tiebreak en dwong een 3e en beslissende set af.

 

Daarin speelde de nummer 73 van de wereld als een echte topper. Met stevige slagen en mooie dropshots dwong ze Osaka in een hoekje. Die reageerde haar frustratie af op haar racket, ze keilde een bal het publiek in en verstopte zich onder een handdoek.

 

De kroniek van een vroegtijdige uitschakeling. Na dik 2 uur tennis blies Osaka de aftocht in New York. Voorlopig blijft het dus bij 2 eindzeges in New York: vorig jaar en in 2018.

 

(scrol omlaag voor de reactie van Naomi Osaka)

Naomi Osaka
Naomi Osaka en haar racket.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez is door het dolle heen.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Nieuwe pauze op komst

De kans dat u Naomi Osaka even niet zal zien tennissen, is groot. "Eerlijk: ik weet niet wanneer ik mijn volgende wedstrijd zal spelen", zei de nummer 3 van de wereld in tranen.

 

"Ik denk dat ik er best aan doe een pauze te nemen. Ik moet nu te weten komen wat ik echt wil doen."

 

"Als ik een wedstrijd win, ben ik niet eens gelukkig. Het voelt dan eerder als een opluchting aan. En als ik verlies, ben ik erg droevig. Dat is niet meer normaal."

 

Osaka heeft het moeilijk aan de top van het vrouwentennis. Eerder dit jaar trok ze zich terug op Roland Garros. De Japanse speelster verklaarde toen dat ze sinds de US Open van 2018 te maken heeft met mentale problemen.

 

Vorige maand nog barstte ze in tranen uit op een persconferentie.

Als ik een wedstrijd win, ben ik niet eens gelukkig. Het voelt dan eerder als een opluchting aan.
Naomi Osaka
Naomi Osaka
Naomi Osaka heeft het niet makkelijk.
bekijk ook: