Afscheid in mineur: toernooirevelatie Raducanu moet Wimbledon ziek verlaten

  Wimbledon

  Emma Raducanu (72, Wild card)
  Ajla Tomljanovic (33)
  4
  1
  6
  0
  2
  3

  Het sprookje van Emma Raducanu op Wimbledon is abrupt aan een einde gekomen. In de vierde ronde moest ze de strijd staken tegen de Australische Ajla Tomljanovic. Een flinke domper voor de 18-jarige Britse.

  Emma Raducanu veroverde de harten van het Wimbledon-publiek met haar glimlach en aanwezigheid op de baan. De Britse fans hadden een nieuwe publiekslieveling gevonden, maar zien haar nu naar huis keren.

   

  Om zich bij de beste 8 te scharen, moest Raducanu voorbij nummer 75 op de WTA-ranglijst. Tomljanovic heeft 10 levensjaren meer op de teller, dat werd ook duidelijk tijdens de wedstrijd.

   

  De Australische speelde potiger tennis. Ze had aan een break in het laatste spel van set 1 genoeg om die in de wacht te slepen. Bij een 0-3-stand in set 2 vroeg de Britse om een medische time-out. Na overleg werd besloten om niet verder te gaan wegens ziekte. 

   

  Einde toernooi voor de Britse sensatie. 

  Ashleigh Barty schaart zich bij laatste 8

  Nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty kreeg in de 4e ronde een klepper voorgeschoteld: Barbora Krejcíková. De Tsjechische is de winnares van Roland Garros dit jaar. 

   

  De eerste set leek af te stevenen op een tiebreak, tot Barty op het belangrijkste moment door het opslagspel van de nummer 17 op de ranglijst ging.  De Australische stoomde door in set 2 en stond na 2 sets bij de beste 8 tennissters op Wimbledon. Eindstand: 7-5, 6-3.

  Angelique Kerber kreeg af te rekenen met de 17-jarige Cori Gauff. De Amerikaanse klopte in Eastbourne Elise Mertens, maar was een maatje te klein voor de Duitse nummer 25 van de wereld.

   

  De voormalige winnares van Wimbledon won 2 sets met een break verschil. Resultaat: 6-4, 6-4 en een plek in de kwartfinales.

   

  In die kwartfinales is Aryna Sabalenka voor het eerst te zien. Nooit eerder haalde de nummer 4 van de wereld de laatste 8. Ze had daarvoor 3 sets nodig tegen de Kazachse Jelena Rybakina: 6-3, 4-6 en 6-3.