Elise Mertens kan geen tweede Houdini-act opvoeren in Dubai

  Dubai Duty Free Tennis Championships

  Garbiñe Muguruza (12, crown9)
  Elise Mertens (44, crown10)
  6
  1
  4
  7
  7
  2
  6
  5

  Elise Mertens is er niet in geslaagd om de finale van het WTA-toernooi in Dubai te bereiken. In de halve finales redde ze wel 6 matchpunten tegen Garbine Muguruza, maar verloor ze toch in twee sets: 6-4, 7-6.

  Elise Mertens had zich gisteren uit een uitzichtloze positie naar de halve finales geknokt. Tegen Garbiñe Muguruza moest ze naar adem happen halverwege de eerste set. De Spaanse dicteerde de wet en blies Mertens weg.

   

  Maar Mertens is een bijter en beet zich vast in haar tegenstandster. Ze maakte een break achterstand ongedaan, maar op haar eigen opslag moest ze de eerste set toch prijsgeven: 6-4.

   

  Hetzelfde verhaal in set 2: Mertens stond met de rug tegen de muur, maar werkte 4 matchpunten weg. Ze stak zelfs een hand uit naar setwinst bij 6-5, maar Muguruza dwong een tiebreak af.

   

  Daarin redde onze landgenote nog 2 matchballen, maar het 7e matchpunt was er te veel aan: met een smash na een lange slagenwisseling maakte Muguruza het af. Zo eindigt het avontuur van Mertens in Dubai in de halve finales.

  "Ik ben trots dat ik het haar lastig kon maken"

  "Het was een heel spannende match", trapte Elise Mertens een open deur in na haar nederlaag. "Ik ben trots dat ik het haar lastig kon maken. Muguruza is een erg dominante speelster. Het is niet evident om winners tegen haar te slaan."

   

  "Ik heb veel strijdlust getoond. Ik heb geprobeerd zo solide mogelijk te zijn tijdens de rally's en haar veel ballen te laten slaan, met veel variatie. Ik heb er alles aan gedaan om mee te doen, ik heb matchballen gered."

   

  Na heel wat weerwerk moest Mertens zich in de tiebreak van de tweede set gewonnen geven. "Het verschil is misschien hoe zij omgaat met de belangrijke momenten. Ze is altijd in staat tot iets extra. Ze kan de bal juist op de lijn slaan.

   

  "Maar ik had niet de indruk dat ze me van het terrein kon spelen. Dat is positief. Ik ben tevreden over mijn spelniveau, al heb ik misschien wat minder goed geserveerd", zag Mertens weer een werkpuntje voor de toekomst.

  Lees ook:

  Fase per fase