Elise Mertens redt zich uit uitzichtloze situatie en staat in halve finales

  Dubai Duty Free Tennis Championships

  Elise Mertens (32, crown10)
  Jessica Pegula (4)
  5
  1
  7
  7
  2
  5
  6
  3
  0

  Elise Mertens heeft zich naar de halve finales geknokt op het WTA-toernooi in Dubai. Mertens flirtte tegen Jessica Pegula met de uitschakeling, maar toonde veel mentale weerbaarheid en won uiteindelijk in 3 sets.

  Elise Mertens (WTA-18) stond voor de tweede keer in haar carrière tegenover Jessica Pegula (WTA-36). Vorig jaar versloeg ze de Amerikaanse op het WTA-toernooi van New York.

   

  Maar in Dubai was Pegula op dreef, want op weg naar de kwartfinales had ze nog geen set laten liggen. Ook tegen Mertens leek de Amerikaanse op weg naar een zege in twee sets, maar bij een 5-2-voorsprong voor Pegula kantelde de wedstrijd plots. Een vastberaden Mertens won 5 games op rij en sleepte een 3e set uit het vuur.

   

  Pegula, die in het 10e spelletje van set 2 drie matchpunten niet kon verzilveren, kwam die mentale dreun niet meer te boven. Elise Mertens gunde de Amerikaanse geen enkel game meer in set 3 en had na een wedstrijd van bijna 3 uur haar ticket voor de laatste vier op zak.

  Een radeloze Jessica Pegula ziet de match uit haar handen glippen.

  Elise Mertens: "Blessure voelt nog niet 100 procent aan"

  Elise Mertens, die in de halve finales Garbiñe Muguruza treft, was uiteraard erg tevreden na haar knappe wedstrijd. "Na zo'n comeback komen er toch altijd wat emotie bij kijken", vertelde ze na afloop. "Maar mijn toernooi is nog niet voorbij, dus ik ben nu al bezig met de volgende match."

   

  Mertens nam onlangs een korte pauze om een blessure aan haar borstspier te laten helen. "Ik had tot vorige vrijdag niks gedaan, dus het was wel wat rushen om hier op maandag te spelen. Maar blijkbaar heb je soms niet de beste voorbereiding nodig, wel de mentale kracht."

   

  "Mijn blessure voelt nog niet 100 procent aan, maar ook niet slecht. Ik voel me fysiek wel oké. Een goeie nachtrust helpt daarbij ook", glimlacht Mertens.

  Tweets over de wedstrijd: