Ga naar de inhoud
David Goffin aan het werk in Turkije
David Goffin aan het werk in Turkije.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Goffin rekent genadeloos af met Spanjaard en haalt kwartfinales in Turkije

 za 9 januari 2021 12:15
Antalya Open
Nicola Kuhn (250)
David Goffin (101, 2)
einde
0
set 1
6
2
set 2
6

David Goffin (ATP-16) heeft zich zonder al te veel moeite richting de kwartfinales op het ATP-toernooi in Antalya gemept. De Spanjaard Nicola Kuhn (ATP-253) ging in de tweede ronde genadeloos kopje onder: 0-6 en 2-6.

In de eerste ronde was het nochtans op het randje voor Goffin. De Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-83) kreeg maar liefst vijf matchballen, maar Goffin redde zijn hachje op de valreep.

 

Maar tegen de Spanjaard Kuhn maakte Goffin er al snel korte metten mee. De eerste set zette hij na 24 minuten al op zijn naam. Goffin gunde Kuhn geen enkele game: 0-6.

 

Ook in de tweede set had Goffin maar weinig problemen met de Spanjaard, al moest onze landgenoot deze set wel twee games inleveren: 2-6. 

 

In de kwartfinales komt Goffin de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-75) tegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Kwartfinale wordt niet makkelijk, maar heb zelfvertrouwen"

"Ik heb van begin tot einde goed gespeeld, het was een uitstekende match en ik ben erg tevreden", vertelt David Goffin na zijn vlotte zege tegen Kuhn.

 

"Ik ben heel goed aan de partij begonnen en heb meteen druk gezet. Dat maakte het verschil. Bij 3-0 werd het moeilijk voor hem. Hij begon te twijfelen en wou te veel iets forceren. Dat verklaart het resultaat. Mijn opslag draaide ook goed, ik gunde hem geen breakkansen."     

 

In de kwartfinales neemt Goffin het voor het eerst op tegen de Italiaan Stefano Travaglia. "Een speler in vorm", weet Goffin. "Travaglia is vooral een gravelspeler en de trage courts hier liggen hem goed."

 

"Hij versloeg hier al twee goede spelers (7e reekshoofd Miomir Kecmanovic en Emil Ruusuvuori) en staat mentaal sterk. Het wordt niet makkelijk. Maar deze zege heeft ook mij veel zelfvertrouwen gegeven."