Goffin rekent genadeloos af met Spanjaard en haalt kwartfinales in Turkije

  Antalya Open

  Nicola Kuhn (251)
  set
  David Goffin (45, 2)
  0
  1
  6
  2
  2
  6

  David Goffin (ATP-16) heeft zich zonder al te veel moeite richting de kwartfinales op het ATP-toernooi in Antalya gemept. De Spanjaard Nicola Kuhn (ATP-253) ging in de tweede ronde genadeloos kopje onder: 0-6 en 2-6.

  In de eerste ronde was het nochtans op het randje voor Goffin. De Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-83) kreeg maar liefst vijf matchballen, maar Goffin redde zijn hachje op de valreep.

   

  Maar tegen de Spanjaard Kuhn maakte Goffin er al snel korte metten mee. De eerste set zette hij na 24 minuten al op zijn naam. Goffin gunde Kuhn geen enkele game: 0-6.

   

  Ook in de tweede set had Goffin maar weinig problemen met de Spanjaard, al moest onze landgenoot deze set wel twee games inleveren: 2-6. 

   

  In de kwartfinales komt Goffin de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-75) tegen.

  "Kwartfinale wordt niet makkelijk, maar heb zelfvertrouwen"

  "Ik heb van begin tot einde goed gespeeld, het was een uitstekende match en ik ben erg tevreden", vertelt David Goffin na zijn vlotte zege tegen Kuhn.

   

  "Ik ben heel goed aan de partij begonnen en heb meteen druk gezet. Dat maakte het verschil. Bij 3-0 werd het moeilijk voor hem. Hij begon te twijfelen en wou te veel iets forceren. Dat verklaart het resultaat. Mijn opslag draaide ook goed, ik gunde hem geen breakkansen."     

   

  In de kwartfinales neemt Goffin het voor het eerst op tegen de Italiaan Stefano Travaglia. "Een speler in vorm", weet Goffin. "Travaglia is vooral een gravelspeler en de trage courts hier liggen hem goed."

   

  "Hij versloeg hier al twee goede spelers (7e reekshoofd Miomir Kecmanovic en Emil Ruusuvuori) en staat mentaal sterk. Het wordt niet makkelijk. Maar deze zege heeft ook mij veel zelfvertrouwen gegeven."