• home
 • video
 • pas verschenen

  Ugo Humbert zegeviert op de European Open in Antwerpen

  Finale European Open

  Alex De Minaur (23, 8)
  set
  Ugo Humbert (32)
  1
  1
  6
  6
  4
  2
  7
  7

  De jonge Fransman Ugo Humbert (ATP-38) heeft de eindzege gepakt op de European Open in Antwerpen. Humbert versloeg in de finale zijn generatiegenoot Alex de Minaur (ATP-29) in twee sets: 6-1 en 7-6.

  Met Ugo Humbert (22) en Alex de Minaur (21) stonden er twee opkomende talenten in het mannentennis tegenover elkaar in de finale van de European Open in Antwerpen.  


  Voor De Minaur was het in Antwerpen al in zijn vierde ATP-finale, waarbij hij de vorige drie ook gewonnen had. De Australiër was dus licht favoriet. Humbert verloor vorig jaar in Antwerpen in de halve finales van Andy Murray en had dus wat goed te maken.

  De Minaur biedt enkel weerwerk in set twee

  In de eerste set was het Humbert die het gretigste oogde. De Fransman ging al snel door de opslag van De Minaur en deed dat in een felbevochten zesde game nog eens over. Meteen voldoende voor setwinst: 6-1.


  In set twee vond De Minaur zijn goede tennis terug. De Australiër, een van de snelste spelers op het circuit, toonde zijn atletisch vermogen en haalde veel ballen van Humbert terug. Beide spelers bleven foutloos op eigen opslag en dus moest een tiebreak beslissing brengen.


  In die tiebreak wist De Minaur als eerste een minibreak te bemachtigen, maar Humbert schakelde een versnelling bij en keerde de rollen nog om. Bij 6-4 in de tiebreak was de eerste matchbal meteen de goede voor de Fransman. 

  Humbert: "Prachtig om hier te winnen"

  Humbert pakt in Antwerpen zijn tweede toernooizege van het jaar, nadat hij voor de coronabreak al kon zegevieren in Auckland. De Fransman was dan ook erg gelukkig na afloop van de finale.

   

  "Ik ben erg gelukkig om hier te titel te pakken. Dit toernooi ligt me na aan het hart, na mijn halve finale vorig jaar. Ik ben heel tevreden over mijn niveau deze week en ook vandaag, tegen een uitstekende tegenstander", vertelt Humbert.

   

  "Ik wist dat ik agressief moest spelen, zo moet mijn spel evolueren. Ik heb geprobeerd om druk te zetten, want De Minaur beweegt heel goed op de baan. Ik wist tot wat hij in staat is, dus dat maakt het extra mooi."

   

  Ook de verliezende finalist Alex de Minaur had nog enkel woordjes klaar. "Ik wil Humbert feliciteren met zijn week. Hij verdiende het om hier de titel te pakken. Ik ben blij dat ik terug op niveau speelde en dat ik hier in de finale ben geraakt."

  Fase per fase

  1. 17 uur 50. Humbert maakt het af in een tiebreak en wint de European Open.

   Humbert maakt het af in een tiebreak en wint de European Open

  2. 17 uur 47. Humbert maakt het af in set 2. Ugo Humbert mag zijn naam bijschreven op de erelijst van de European Open in Antwerpen. De Fransman maakt het af in de tiebreak van set 2 met 7-4.  .
  3. 17 uur 42. Ook in de tiebreak blijft de wedstrijd in evenwicht. De Minaur heeft de kans om bij 3-2 een minibreak te pakken, maar zijn volley belandt in het net. Zo gaan we van kant wisselen bij een 3-3 tussenstand. .
  4. 17 uur 36. Tiebreak moet beslissen over spannende 2e set. Beide spelers hebben hun opslag kunnen behouden gedurende de hele set. Een tiebreak moet dus beslissing brengen. Dwingt De Minaur een derde set af of pakt Humbert zijn tweede toernooizege van het jaar? .
  5. 17 uur 20. Humbert en De Minaur aan elkaar gewaagd in set 2: 4-4. In set 1 bleven we als neutrale toeschouwer wat op onze honger zitten, maar het niveau en de intensiteit in set 2 zijn gevoelig aan het stijgen. Na 8 games blijven beide spelers aan elkaar gewaagd: 4-4.  .
  6. 17 uur 12. De Minaur gaat toch een oplossing moeten vinden tegen de opslagspelletjes van Humbert. Commentator Gert Gommé.
  7. 17 uur 06. Gelijkopgaande 2e set: 2-2. Voorlopig blijven we on serve in deze tweede set. Beide spelers serveren solide en hebben nog geen enkele breakkans afgestaan. Met 88% voor De Minaur en 92% voor Humbert zijn de statistieken op eerste opslag dan ook duidelijk. .
  8. 16 uur 55.
  9. 16 uur 47. We zijn voorlopig wat op onze honger blijven zitten in deze eerste set. Commentator Gert Gommé.

  Toernooi zal ook in 2021 op de kalender staan

  De European Open zal ook in 2021 paatsvinden. "We hebben een contract voor drie jaar met de Stad Antwerpen en het Vlaamse Gewest", legt toernooidirecteur Dick Norman uit. "Het toernooi gaat dus ook volgend jaar zeker door. We willen hier iets neerzetten op de lange termijn."

   

  "We zijn blij met het mooie evenement dat we in deze moeilijke periode hebben kunnen opzetten", vertelt Norman over deze corona-editie. "We hebben moeten werken met een kleiner budget, maar de sponsors zijn ons blijven steunen."