Tweede ronde wordt eindhalte voor Kirsten Flipkens op US Open

  US Open

  Kirsten Flipkens 
  set
  Jessica Pegula (21)
  6
  1
  1
  7
  7
  7
  7
  2
  6
  3
  3
  3
  6

  Kirsten Flipkens is gestruikeld over de tweede horde in de US Open. Na 3 sets (6-7, 7-6 en 2-6) toonde de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-63) zich sterker dan onze landgenote.

  Kirsten Flipkens komt voor het twaalfde jaar in actie op de US Open. Haar beste resultaat was een derde ronde in 2009.

   

  In de eerste ronde won Flipkens nog tegen de Zweedse Rebecca Peterson (WTA-48), maar in de tweede ronde botste onze landgenote dus op een sterkere Amerikaanse.

   

  De eerste twee sets draaiden allebei uit op een tiebreak. De eerste werd een prooi voor Pegula, de tweede kon Flipkens zich herstellen en sleepte ze er nog een beslissende derde set uit.

   

  In die derde set gaf Flipkens moest Flipkens al vrij snel haar opslag inleveren. Zelf door die van de Amerikaanse breken, lukte niet meer. Ze verloor de set met 3-6, maar kan toch terugkijken op een degelijke prestatie.

  "Mijn opslag liet me vandaag een beetje in de steek"

  "Ik miste een klein beetje frisheid in de derde set", vertelde Flipkens na haar wedstrijd. "Mijn opslag had me tot nu toe hier op de belangrijke momenten geholpen, maar vandaag liet die me net een beetje in de steek. Ik denk dat dat het grootste verschil is. Bij 6-5 mocht ik in set 1 serveren voor setwinst en ook in de 3e set speel ik een iets minder spel op 2-1 en dat kost me de match."

   

  Behalve over haar nederlaag kreeg Kirsten Flipkens ook veel vragen over haar verstrengde quarantaine. "Ik zit nu alleen op een kamer, een bubbel in de bubbel. Ik heb contact gehad met Paire in de uren voor zijn positieve test. Er zijn dus striktere protocollen moeten komen." Vervelend? "Het is niet fijn, maar ik snap het wel. Ik ben al blij en opgelucht dat ik heb mogen spelen."

   

  "Ik word nu ook elke dag getest. En dat is mentaal toch lastig want je zit telkens toch met een beetje stress. Ik heb geen symptomen en voel me goed, maar ik zou toch nog positief kunnen testen."

  Fase per fase

  1. 22 uur 07. Exit Flipkens. De tweede ronde wordt het eindstation voor Kirsten Flipkens. In de derde set moet ze al vrij snel haar opslag inleveren en kan ze niet veel weerwerk meer bieden. Pegula wint de set met 3-6 en de partij met 1-2. .
  2. 21 uur 29. We spelen een derde set. Een set later krijgen we opnieuw een tiebreak. Flipkens kan een breakpunt niet benutten, maar speelt best sterk. Op het einde van de set heeft ze enkele keren een setpunt in het vizier, maar dat lukt net niet. In de tiebreak vecht ze voor wat ze waard is en haalt ze het met 7-3. .
  3. 20 uur 27. Flipkens levert eerste set in. De eerste set gaat naar Pegula. Flipkens moest bij een 1-3 een eerste keer haar opslag inleveren, maar dat deed de Amerikaanse even nadien ook. Flipkens stoomde door en ging een tweede keer door de opslag: 6-5. De klus klaren kon ze net niet, na een felbevochten punt werd het opnieuw 6-6: tiebreak. Daarin toonde Pegula zich de sterkste.  .
  4. 19 uur 54.