Kirsten Flipkens mept zich naar de tweede ronde op de US Open

  US Open

  Rebecca Peterson (77, crown32)
  set
  Kirsten Flipkens (186)
  6
  1
  1
  7
  7
  4
  2
  6

  Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Flipkens rekende in 2 sets af met de Zweedse Rebecca Peterson, het 32e reekshoofd in New York.

  De eerste set tussen Kirsten Flipkens (WTA-72) en Rebecca Peterson (WTA-48) verliep gelijkopgaand. Beide speelsters leverden één keer hun opslag in en dus moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin haperde de service van Peterson, Flipkens hield het hoofd koel: 7-1.

   

  Dankzij een vroege break had Flipkens ook in set 2 al snel het commando, al flirtte Peterson in het 8e spelletje wel met een rebreak. De Zweedse liep 0-40 uit op de opslag van Flipkens, maar die wist nog te ontsnappen.

   

  Op de service van Peterson dwong ze vervolgens 3 matchpunten af die ze niet wist te verzilveren. Flipkens maakte het daarna wel af toen ze zelf mocht serveren voor de wedstrijd: 7-6 en 6-4 na dik 2 uur tennis. Een prima start dus voor Flipkens, die het in de 2e ronde opneemt tegen de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-63).

  Flipkens: "Speelde solide op belangrijke momenten"

  "Ik denk dat ik een erg goeie wedstrijd gespeeld heb", sprak Kirsten Flipkens na afloop van haar partij. "Het was een heel lange dag, want de mannenwedstrijd voor ons nam 5 sets in beslag."

   

  "Ik had me voorgenomen agressief te tennissen om haar niet het initiatief te laten nemen met haar sterke rechter. Ik speelde ook een prima tiebreak in de eerste set, die me vertrouwen gaf voor set twee. We waren aan elkaar gewaagd, maar ik denk dat ik erg solide was op belangrijke momenten."

   

  Kirsten Flipkens neemt het nu op tegen Jessica Pegula. "Over haar kan ik momenteel nog niet veel zeggen. Ik had nog niet verder gekeken dan de 1e ronde. Ik speelde nog nooit tegen haar, maar ik voel me fysiek sterk en ik weet dat dat heel belangrijk is, als je al een zekere leeftijd krijgt (glimlach). Ik hoop dat ik met mijn ervaring iets kan forceren."