Toptalent Sinner veegt David Goffin van de baan in Parijs

  Roland Garros

  Jannik Sinner (17)
  David Goffin (40, crown11)
  7
  1
  5
  6
  2
  0
  6
  3
  3

  David Goffin (ATP-12) moet Parijs al na een ronde verlaten. De Belg botste in zijn eerste wedstrijd op de 19-jarige Jannik Sinner (ATP-74). Goffin kon maar een set mee met het jeugdige geweld van de Italiaan.  

  Goffin en Sinner kregen de eer om Philippe Chatrier te openen en konden meteen het nieuwe dak goed gebruiken in het regenachtige Parijs. Een stukje geschiedenis en misschien gaat deze match ook wel het collectieve geheugen in als de doorbraak van Jannik Sinner.

   

  De 19-jarige Italiaan had duidelijk geen zenuwen en pakte uit met tennis van de bovenste plank. Hij ging in het 4e spelletje een eerste keer door de opslag van Goffin, maar de Belg wankelde nog niet meteen. Vier breaks volgden elkaar op en er leek een tiebreak in de maak. Maar bij een 5-6-achterstand gaf Goffin nog eens zijn opslag uit handen.

   

  Na die spannende set verloor Goffin voeling met het verbluffende niveau van Sinner. De Italiaan won 12 (!) spelletjes op een rij. Pas bij 3-0 in de derde set kon Goffin zich weer op het scorebord knokken. Hij klampte nog heel even aan, maar het kalf was dan al verdronken. Na twee uur zat het toernooi voor Goffin er al op. 

  Sinner speelde een ijzersterke partij

  Fase per fase

  1. 13 uur 11. Game, set and match. Het is al voorbij voor Goffin. Hij moet Roland Garros na amper twee uur verlaten. Hij klampte nog even aan in de derde set, maar tegen het toptennis van Sinner had hij geen antwoord. .
  2. 13 uur . Sinner heeft nog een spelletje nodig om Goffin uit het toernooi te knikkeren. Een verrassend snelle exit van Goffin is in de maak. .
  3. 12 uur 48. Goffin staat nog eens op het scorebord. Na 12 verloren spelletjes haalt hij er nog eens eentje binnen. .
  4. 12 uur 39. Goffin schudt het hoofd. Hij heeft echt geen verhaal tegen dit toptennis van Sinner. Hij staat al opnieuw een break achter. .
  5. 12 uur 32. Is de veer gebroken? Na een spannende eerste set ging de tweede set heel snel. Goffin spartelde nog wat tegen in het eerste spelletje, maar was daarna een vogel voor de kat. In minder dan een halfuur had Sinner de set te pakken met 6-0. .
  6. 12 uur 17. 5-0! Eenrichtingsverkeer. Goffin staat op het punt om de tweede set uit handen te geven. Zit er nog iets in de tank? .
  7. 12 uur 16. Alarmfase oranje nu toch voor Goffin. In het eerste spelletje van de tweede set had hij bijna een break te pakken, maar Sinner hield stand. En nu geeft hij zijn eigen opslag weg. Een 0-2-achterstand. .
  8. 12 uur 12. Het is een heel goede match tot nu toe met stevige rally's. Goffin zal zijn beste tennis moeten spelen om Sinner nog te verslaan. Dirk Gerlo (Sporza Radio).
  9. 12 uur 02. Setverlies voor Goffin. Het toernooi begint met een opdoffer voor Goffin. Hij heeft in een spannende eerste set aan het kortste eind getrokken tegen Sinner. In een set met vier breaks op een rij kon het alle kanten op. Goffin moest zijn beste tennis bovenhalen om Sinner een uur aan de praat te houden, maar bij een 5-6-achterstand moest hij zijn opslag nog eens uit handen geven.  .
  10. 11 uur 25. Het is meteen duidelijk dat dit geen gezondheidswandeling zal worden voor Goffin. Sinner speelt goed mee en gaat in het vierde spelletje al door de opslag van onze landgenoot. Gelukkig zet Goffin die break meteen weer recht. .
  11. 10 uur 48.
  12. 10 uur 43. David Goffin opent op Philippe-Chatrier. David Goffin (AP-12) krijgt de eer om Roland Garros te openen op centre court. Hij staat in zijn eerste ronde tegenover Jannik Sinner (ATP-74). De Italiaanse tiener is een taaie klant. Ze speelden nog maar een keer tegen elkaar. Goffin verloor die match in Rotterdam in februari van dit jaar. .