Naomi Osaka wint makkelijk en bereikt halve finales in US Open

  Naomi Osaka heeft Shelby Rogers uit de US Open gekegeld. De Japanse won overtuigend in twee sets en bemachtigt zo een plaatsje bij de laatste 4. In 2018 schreef ze het grandslamtoernooi al eens op haar naam.

  Het journaal 13u met o.a. winst voor Osaka en Brady en een plaats in de halve finale van de US Open

  De 22-jarige Osaka verkeert in goede vorm. Op het WTA-toernooi van Cincinnati haalde ze de finale, maar speelde deze uiteindelijk niet door een dijbeenblessure. Al lijkt die haar nu geen parten meer te spelen. 

   

  Tegenstander Shelby Rogers (WTA 93) was tijdens voorgaande drie duels steeds de sterkste. In de kwartfinales kon de Amerikaanse echter niet bijbenen. 

   

  Osaka klaarde de klus in één uur en twintig minuten in twee sets (6-3 en 6-4). Tijdens set 1 brak ze haar opponente twee keer en een vroege break in de tweede set kon Rogers niet meer ongedaan maken. 

   

  Op 5-4 besliste de tweevoudige grandslamwinnares de wedstrijd met een lovegame. De Japanse was tevreden, want die vorige drie nederlagen blijven door haar hoofd spoken. 

  Ik zag Rogers eigenlijk als de favoriet voor deze partij, omdat ik haar nog nooit had verslagen.

  Naomi Osaka

  "Die zitten me eigenlijk nog steeds dwars", vertelde Osaka. "Ik zag Rogers eigenlijk ook als de favoriete voor deze partij, omdat ik haar nog nooit had verslagen. Dat speelde de laatste dag voortdurend door mijn hoofd. Gelukkig heb ik nu een flinke zorg minder."


  In de halve finale neemt de nummer 4 van de wereld het op tegen Jennifer Brady (WTA-41), ook een Amerikaanse. Zij versloeg eerder op de dag de Kazachse Joelia Poetintseva in twee sets. 


  Vandaag staan de andere twee kwartfinales in de US Open nog op het programma. Onder anderen Serena Williams en onze landgenote Elise Mertens komen in actie.