• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gillé en Vliegen trekken aan kortste eind in New York

  Bij hun debuut op de US Open heeft de Belgische tandem Gillé/Vliegen zijn meerdere moeten erkennen in het Spaanstalige duo Granollers/Zeballos in de eerste ronde van het dubbelspel. Gillé en Vliegen dwongen de reekshoofden wel tot twee stevige sets.

  Sander Gillé (28) en Joran Vliegen (26) braken dit jaar helemaal door. Samen wonnen ze toernooien in Zweden en Zwitserland. In Oostenrijk speelden ze de finale van Kitzbühel en vorige week stonden ze nog in de halve finales in de Verenigde Staten.

   

  Dit seizoen maken Gillé en Vliegen ook hun entree op de grandslamtoernooien. Op Wimbledon haalden ze vorige maand de 2e ronde, op de US Open lukte dat vannacht niet. De Belgen verloren in 2 sets van de Argentijn Horacio Zeballos en de Spanjaard Marcel Granollers: 7-6 (7-2) en 7-5. De partij duurde 1 uur en 28 minuten.

   

  Gillé en Vliegen boden de ervaren dertigers wel flink wat weerwerk. Bij momenten moesten ze knokken om hun opslag te behouden, maar ze hielden lang stand. In set 1 kraakten de twee Belgen pas in de tiebreak, in de 2e set bogen ze na 11 games.

  Sander Gillé en Joran Vliegen

  Sander Gillé slaat op, Joran Vliegen staat klaar aan het net.