• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Indrukwekkende Mertens verslaat ex-nummer 1 Kerber op weg naar finale in Doha

  Elise Mertens (WTA-21) heeft zich geplaatst voor de finale van het tennistoernooi van Doha. Onze landgenote versloeg in haar halve finale Angelique Kerber (WTA-6), voormalig nummer 1 van de wereld en vorig seizoen winnares van Wimbledon. Morgen neemt Mertens het in de finale op tegen de Roemeense Simona Halep (WTA-3).

  Derde set om in te kaderen

  Mertens en Kerber speelden in de Qatarese hoofdstad voor het eerst tegen elkaar. Van een studieronde was niet echt sprake. Mertens ging al snel door de opslag van de Duitse en kwam 1-3 voor. Kerber knokte nog terug, maar Mertens hield het hoofd koel en pakte de eerste set met 4-6.

   

  In het tweede bedrijf een heel ander verhaal. Tot 2-2 ging het goed voor onze landgenote, maar daarna ging het snel. Kerber brak twee keer na elkaar door de opslag van Mertens, goed voor 6-2-setwinst.

   

  In de beslissende derde set liet Mertens geen spaander heel van Kerber. Met indrukwekkend tennis liet ze haar tegenstandster alle hoeken van de baan zien om het uiteindelijk te halen met 1-6. In de finale speelt Mertens morgen tegen Simona Halep, de nummer 3 van de wereld.

   

  De 27-jarige Halep, net als Kerber een voormalig nummer 1 van de wereld, staat voor de 34e keer in de finale van een WTA-toernooi. Ze heeft 18 WTA-titels op haar palmares. Mertens en Halep namen het twee keer eerder tegen elkaar op. Vorig jaar was Halep zowel op Roland Garros (6-2, 6-1) als in Madrid (6-0, 6-3) duidelijk te sterk in twee sets.

  6e WTA-finale

  Mertens speelt morgen om 16.00u Belgische tijd haar 6e WTA-finale uit haar carrière. Van haar vijf vorige finales won ze er vier. Mertens was de beste in Hobart (2x), Lugano en Rabat. Enkel in Istanboel ging het mis in de eindstrijd. In Doha bereikt ze bovendien voor het eerst de finale van een absoluut toptoernooi.

  Enkele hoogtepunten van Mertens: