• home
 • video
 • pas verschenen

  WK snooker: O'Sullivan-Wilson is de finale na twee weergaloze thrillers

  Op het WK snooker in Sheffield (Eng) zijn we toe aan de eindfase. Judd Trump zal zijn titel niet verlengen, hij strandde in de kwartfinales. Wie wint het toernooi wel?

  WK snooker 2020

  1. 23 uur 01. Ook O'Sullivan in de finale na een thriller. Ronnie O'Sullivan wordt de uitdager van Kyren Wilson in de finale. O'Sullivan stoot ook al door na een thriller van formaat. The Rocket stond bij 14-16 met zijn rug tegen de muur, maar Mark Selby koos met die bonus in zijn rugzak voor de defensieve aanpak. O'Sullivan speelde alles of niets en zijn handelsmerk - de snelle aanval - loonde: 16-16. Ook het 33e en beslissende frame was een nagelbijter. Op de laatste rode bal volgde een tactisch steekspel, waarbij Selby het hoofd moest buigen: 17-16. O'Sullivan mag dit weekend dus spelen voor een 6e wereldtitel. .
  2. 20 uur . Wilson staat voor het eerst in finale. Kyren Wilson, de nummer 8 van de wereld, staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van het WK snooker. Al kreeg hij het allesbehalve cadeau van de Schot Anthony McGill. Wilson stond op de rand van de uitschakeling (16-15), maar kon een beslissend frame uit de brand slepen en maakte het daarin nipt af (na een gelukje op de groene bal). In de finale neemt hij het op tegen Mark Selby of Ronnie O'Sullivan. .
  3. 14-08-2020.
  4. 22 uur 24. O'Sullivan brengt inhaalrace tot goed einde. Ronnie O'Sullivan heeft de halve finales bereikt. De 5-voudige wereldkampioen was lang op achtervolgen aangewezen tegen Mark Williams. Hij stond zelfs 2-6 achter, maar uiteindelijk ging hij op en over de 3-voudige wereldkampioen. O'Sullivan won met 13-10 na een frame dat beslist werd met de zwarte bal. Hij mag zich nu opmaken voor zijn 12e optreden in de halve finales van het WK. Daarin ontmoet hij Mark Selby, eindwinnaar in 2014, 2016 en 2017. .
  5. 17 uur 39. Titelverdediger Judd Trump uitgeschakeld. De Engelsman Judd Trump zal het WK snooker niet opnieuw winnen. De titelverdediger en nummer 1 van de wereld moest in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Kyren Wilson. 's Werelds nummer 8 won in de kwartfinales met 13-9. .
  6. 11-08-2020.