• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan blaast Wilson weg in finale en steekt 6e wereldtitel op zak

  De superdiesel in de raket van Ronnie "The Rocket" O'Sullivan is nog altijd niet opgebrand. 7 jaar na zijn laatste triomf in de Crucible verovert hij zijn 6e wereldtitel. Kyren Wilson kwam er op de 2e dag van de finale niet aan te pas.

  De loopbaan van Ronnie O'Sullivan is er eentje met ups en downs. Het talent van de Engelsman staat buiten kijf, maar de motivatie laat het soms eens afweten.

   

  De voorbije jaren draaide O'Sullivan nog wel mee in de subtop, maar zijn laatste finale op het WK dateerde al van 2014, toen hij verloor tegen Mark Selby.

   

  Het is dan ook des te opmerkelijk dat publieksspeler O'Sullivan uitgerekend op een WK-editie zonder publiek (enkel voor de finale zaten er enkele fans in het Crucible Theater) een 6e wereldtitel kan binnenhalen. De weg naar die titel was er eentje met horten en stoten. Tegen Ding, Williams en zeker in de halve finale tegen Selby (een thriller die op 17-16 eindigde) had hij weinig overschot.

   

  Zowel aan als naast de tafel was O'Sullivan de voorbije 2 weken ook zijn wispelturige zelf: klagen over zijn slechte spel, klagen over het belabberde niveau van de andere spelers, krankzinnige keuzes qua stoten,... we kregen de volledige O'Sullivan Special geserveerd.

   

  Iedereen verwachtte dat dit alles zou uitmonden in een spetterende finale tegen Kyren Wilson, die erom bekendstaat de risico's niet te schuwen. Maar ondanks een stuiptrekking op zaterdagavond was het toch vooral een onemanshow van O'Sullivan. Met een break van 96 zette hij de kroon op het werk: 18-8.

  Wilson won het eerste frame van de slotdag, maar verloor er dan 8 op een rij

  O'Sullivan: "Mooi dat ik mijn droom kan beleven"

  Met zijn 6e wereldtitel komt Ronnie O'Sullivan op gelijke hoogte van Steve Davis en Ray Reardon en op 1 titel van het record van Stephen Hendry.

   

  "Ik was dolgelukkig met mijn eerste titel, een tweede titel was fantastisch. Toen ik er 4 had, kon ik mezelf een legende noemen. Alles boven de 4, dan ben je in geweldig gezelschap", zei O'Sullivan meteen na de finale. "Het is mooi dat je je droom kunt beleven."

   

  Reardon domineerde de jaren 70, Davis de jaren 80 en Hendry de jaren 90. O'Sullivan wint nu een wereldtitel in een 3e decennium. "Het klopt dat ik in en uit vorm ga. Mijn gedachten kunnen soms afdwalen, maar plots heb ik de smaak dan weer te pakken."

  WK snooker 2020

  1. 08 uur 41. Sessies om 14.30u en 20.30u. De finale wordt straks om 14.30u Belgische tijd hervat, de slotsessie start om 20.30u. O'Sullivan speelt zijn 90e wedstrijd in The Crucible, een record dat hij deelt met zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry. In zijn zevende WK-finale gaat O'Sullivan voor een zesde titel, na 2001, 2004, 2008, 2012 en 2013.  .
  2. 08 uur 38. Moeizame avondessie voor O'Sullivan. Geheel tegen zijn gewoonte in kreeg O'Sullivan tijdens de avondsessie in 9 frames slechts één break van boven de 50 (51) weggepot. O'Sullivan won wel nog de eerste twee frames van de sessie - de 51-break bracht hem op 8-2 - maar daarna zette Wilson met breaks van 92, 50 en 58 vier frames op rij naar zijn hand. Het leek ook nog 8-7 te gaan worden, maar Wilson zag bij het potten van de blauwe bal ook een rode ongelukkig in een pocket verdwijnen. Het volgende frame haalde "Warrior" Wilson met een 100-century wel weer naar zich toe. Het laatste frame van de dag won O'Sullivan nipt op zwart, nadat Wilson de laatste rode gemist had. .
  3. 16-08-2020.
  4. 23 uur 36. Wilson slaat terug. Het leek op een eenzijdige finale uit te draaien, maar Kyren Wilson toont dat hij ook mentaal uit het goeie hout is gesneden. Van een bijna uitzichtloze 2-8-achterstand krabbelt hij terug naar een hoopvolle 7-10. Na twee uiterst spannende halve finales belooft ook de ontknoping van de finale spannend te worden. .
  5. 17 uur 50. Finale al gespeeld? Ronnie O'Sullivan is uitstekend aan de finale begonnen. In de eerste sessie van acht frames, won hij er zes. Kyren Wilson, die onherkenbaar acteerde, heeft dus veel werk aan de winkel later vanavond.  O'Sullivan, op zoek naar zijn zesde wereldtitel, profiteerde optimaal van de vele missers van Wilson. Is de finale al gespeeld? Of herpakt Wilson zich? .