Drie Belgische boten halen halve finales op EK roeien in Poznan

  Drie Belgische boten kunnen zaterdag een gooi doen naar een A-finale op het EK roeien in Poznan. Tim Brys en Niels Van Zandweghe plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finales in de lichte dubbeltwee. De andere Belgen hadden herkansingen nodig.

  Fase per fase

  1. 17 uur 39. Drie Belgische boten in halve finale. Ruben Claeys en Pierre De Loof (zware dubbeltwee) en Tibo Vyvey (lichtgewicht skiff) hebben via de herkansingen de halve finales bereikt op het EK roeien in Poznan. Ze werden allebei 2e in hun herkansing. Zaterdag strijden dus 3 Belgische boten voor een plaats in een A-finale. .
  2. 17 uur 34. Brys en Van Zandweghe gaan rechtstreeks naar halve finales. Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben zich vrijdag geplaatst voor de halve finales in de lichte dubbeltwee. De andere Belgen moeten herkansen. Brys en Van Zandweghe eindigden als tweede in de derde en laatste reeks. De top drie stootte rechtstreeks door. Met 6'16"65 moesten de Belgen alleen de Duitse titelverdedigers Jason Osborne en Jonathan Rommelmann voor zich dulden. .
  3. Louis Toussaint in actie op het EK roeien. 17 uur 30.
  4. 17 uur 29. Paraskiffeur Louis Toussaint kwam in zijn reeks als vijfde binnen in 10'50"91, de traagste chrono van de tien deelnemers. Zaterdagvoormiddag roeit hij de herkansingen. .
  5. 17 uur 26.