• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville wint in Catalonië, maar Tänak viert wel de wereldtitel

  Ott Tänäk heeft zich in de Rally van Catalonië voor het eerst tot wereldkampioen rally gekroond. De Est van Toyota had ondanks de zege van Thierry Neuville genoeg aan de tweede plaats om de wereldtitel in de wacht te slepen. 

  Eindstand
  1. Thierry Neuville (Hyundai) in 3u07'39"6
  2. Ott Tänak (Est-Toyota) op 17"1
  3. Dani Sordo (Spa-Hyundai)  17"6
  4. Sébastien Loeb (Fra-Hyundai) 53"9
  5. Jari-Matti Latvala (Fin-Toyota) 1'00"2
  8. Sébastien Ogier (Fra-Citroën) 4'20"5

  Fase per fase

  1. 13 uur 20. Tänak is wereldkampioen. Ott Tänak heeft met een supersnelle Power Stage de wereldtitel veiliggesteld. De Est snelde in zijn Toyota naar de snelste tijd in de laatste rit, goed voor 5 extra punten en de 2e plaats in de Rally van Catalonië. Na 6 titels voor Ogier en 9 voor Loeb is Tänak de eerste niet-Fransman die het WK rally wint sinds Petter Solberg in 2003.
  2. 13 uur 18. Neuville wint Catalonië. Thierry Neuville heeft de Rally van Catalonië gewonnen. Hij eindigde als derde in de Power Stage en dat volstond voor de eindzege. .
  3. 27-10-2019.
  4. 18 uur 27. Ott Tänak springt naar gouden derde plek. Op de snelle asfaltwegen in Catalonië kon Neuville zijn voorsprong nog wat uitbreiden op eerste achtervolger Dani Sordo, maar ploegmaat Sébastien Loeb liet steken vallen. De Fransman kon het tempo van Neuville niet volgen en ziet WK-leider Ott Tänak naar de derde plaats wippen. Die derde plaats zou volstaan voor de Est om zijn eerste wereldtitel te pakken, dus Neuville heeft op de slotdag in Catalonië wat hulp nodig van Loeb om haasje-over te doen met Tänak en de WK-strijd nog te rekken tot de laatste rally in Australië.