• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville wint 2e rally op rij en verstevigt WK-leiding in Argentinië

  Thierry Neuville heeft een maand na zijn zege in Corsica ook de rally van Argentinië op zijn palmares bijgezet. Onze landgenoot greep vrijdag de macht en gaf de kop niet meer af. Zijn rivalen Ogier en Tänak kenden pech. In 2017 was Neuville ook al eens de beste in Argentinië.

  Uitslag Rally van Argentinië
  1. Thierry Neuville (Hyundai) in 3u20'54"6
  2. Andreas Mikkelsen (Noo/Hyundai) op 1'04"8
  3. Sébastien Ogier (Fra/Citroën) 1'04"8
  4. Kris Meeke (GBr/Toyota) 1'06"2
  5. Jari-Matti Latvala (Fin/Toyota) 1'21"1
  6. Dani Sordo (Spa/Hyundai) 1'26"7
  7. Teemu Suninen (Fin/Ford) 4'57"3
  8. Ott Tänak (Est/Toyota) 14'24"8

  Fase per fase

  1. 19 uur 29. Neuville: "Zege van het collectief". Thierry Neuville en zijn corijder Nicolas Gilsoul reden haast perfect rond in Villa Carlos Paz. Na een foutloze en slimme race trekken ze met 10 punten bonus richting Chili, waar over 2 weken geracet wordt. "Dit is een geweldige zege en die van het collectief", zegt Neuville. "Iedereen werkte hard. Niet alleen het team hier in Argentinië, maar ook in de fabriek in Duitsland. Ik ben dankbaar om de progressie die we maakten. We scoren belangrijke punten, maar er komen nog lastige opdrachten. Te beginnen met Chili, een rally waar we niets van weten. Als we daarna nog op kop staan, komen we naar Europa en wordt het moeilijker. Want dan wacht ons weer meer schoonmaakwerk als eerste op de baan.".
  2. 18 uur 28. Neuville geeft het niet meer weg op slotdag. Thierry Neuville begon na het uitvallen van Ott Tänak gisteren met 45 seconden op zijn teammaat Andreas Mikkelsen aan de slotdag met de 3 laatste ritten. Hij begon voorzichtig aan de zondag, maar duwde in rit 2 het gaspedaal in met chronowinst tot gevolg. De powerstage was een kolfje naar de hand voor Sebastien Ogier, Neuville eindigde daarin 3e, nog goed voor 3 extra WK-punten. In de eindafrekening had de Belg 48 seconden voorsprong op Mikkelsen en 1'04" op meervoudig wereldkampioen Ogier.