• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogier redt zijn vel in Monte Carlo, Neuville komt 2 seconden tekort

  Thierry Neuville heeft niet voor de eerste keer de Rally van Monte Carlo kunnen winnen. De Belg van Hyundai reed een spannende inhaalrace en naderde in het slot even tot op 4 tiende seconde. Maar de laatste kloof kreeg hij niet dicht. Wereldkampioen Sébastien Ogier wint zo voor de zesde keer op een rij de eerste rally van het jaar.

  Fase per fase

  1. 13 uur 44. Neuville: "Episch gevecht". Thierry Neuville zat met gemengde gevoelens, nadat zijn inhaalrace op 2 seconden gestrand was: "Ik ben tegelijk blij en ontgoocheld. Het was een episch gevecht: eerlijk en mooi. Ik wil Seb en Julien feliciteren. Het wordt weer een opwindend seizoen. Het was nipt, maar we maakten vrijdag een fout en daar verloren we de rally. Toch was het een goed weekend en zullen we in Zweden de baan niet moeten openen.".
  2. 13 uur 32. Neuville strandt op 2"2, Ogier wint. Het is Thierry Neuville niet gelukt: met dik 4 seconden achterstand op wereldkampioen Sébastien Ogier begon de Belg van Hyundai aan de slotdag. Na winst in de voorlaatste rit had Neuville die tot 4 tienden teruggebracht. De spannende laatste rit (en powerstage) moest beslissen: daarin won Kris Meeke, voor Ogier en Neuville. Het eindverdict: Ogier wint een 6e keer in Monte Carlo, Neuville wordt op 2"2 tweede. Nooit begon hij beter in de eerste rally van het seizoen. De Est Ott Tänak eindigde 3e op 2'15".
  3. 13 uur 31. Dit is de rally die ik het liefst wil winnen in een seizoen. Ik ben dan ook erg gelukkig. Ik houd van deze rally. 6 keer naeen winnen met 3 verschillende auto's. Dat is niet slecht!". Winnaar Sébastien Ogier, die met zijn zege uit 2009 erbij nu 7 keer won. Dat is een evenaring van het record van Sébastien Loeb.
  4. 12 uur 01. Thriller in slotrit: Neuville volgt op 4 tienden van Ogier. Na 290,21 km is het verschil tussen leider Ogier en achtervolger Neuville 4 tienden. De Belg won de voorlaatste rit voor de Fransman en snoepte 2,8 seconde af van zijn achterstand. In de powerstage van 13,58 km valt de beslissing kort na de middag. .