De Red Lions geraken pas in de slotfase voorbij Groot-Brittannië

  In de Hockey Pro League blijven de Belgische mannen aan de leiding. De Red Lions (FIH-1) klopten in Ukkel Groot-Brittannië (FIH-7) met 3-2. In een evenwichtige wedstrijd duwden de Belgen in de slotfase met succes door.

  Voor de Red Lions was het hun eerste officiële thuismatch sinds de gewonnen EK-finale in augustus 2019.

   

  In Ukkel was Groot-Brittannië een taaie klant. Specialist Alex Hendrickx opende de score met een strafcorner, maar de Britten volgden dat voorbeeld.

   

  In het begin van het derde kwart duwden de Belgen het gaspedaal in en die instelling werd beloond met de 2-1 van Tom Boon.

   

  Maar de Britten herstelden het evenwicht, dwongen kansen af en kwamen dankzij Jack Waller na 42 minuten weer op gelijke hoogte.

   

  De Belgen, waar veel nieuwe namen een kans kregen en onder meer Vincent Vanasch en Loïck Luypaert een quarantaineperiode uitzweten, voerden toch nog de forcing in het slot en John-John Dohmen scoorde net voor het einde van zijn 396e interland de 3-2.

   

  De Belgen blijven zo op kop in de Hockey Pro League. De nummer 1 van de wereld speelt zondag nog eens tegen Groot-Brittannië, woensdag volgt een thuismatch tegen Nederland.

  Belgen zijn kritisch: "Maar deze zege bewijst de kwaliteit van onze kern"

  • John-John Dohmen (scoorde de 3-2): "Ik wist dat het mijn laatste actie was, want ik zou gewisseld worden. Ik heb niet te veel nagedacht. We voelden van bij het begin dat de Britten deze week al twee keer gespeeld hadden. Zij wonnen veel duels, wij verloren er veel te veel."
  • Florent van Aubel: "Er waren te veel technische foutjes en we kwamen niet in ons ritme. Groot-Brittannië was veel agressiever dan wij. En toch winnen we: dat bewijst de kwaliteit van onze kern."

  Enkele hoogtepunten: