De Red Lions winnen hun tweede onderonsje tegen India wel

  De Belgische hockeymannen (FIH-1) hebben in de Hockey Pro League hun tweede wedstrijd tegen India (FIH-4) wel tot een goed einde gebracht. Gisteren werd er met 2-1 verloren, vandaag werd het 2-3.

  Een gebrek aan efficiëntie had de Belgen gisteren tegen India genekt. De Red Lions hadden hun lesje geleerd en lieten er deze keer geen gras over groeien. Hendrickx opende al na 3 minuten de score met een penaltycorner.

   

  Het einde van het eerste kwart en het begin van het tweede kwart deed het scorebord naar adem happen. Prasad maakte eerste gelijk, De Kerpel bracht België weer op 1-2, maar Rohidas wiste de Belgische voorsprong razendsnel uit.

   

  En nog was het festival niet gedaan: in de 25e minuut legde Plennevaux de 2-3 vast. Dat was meteen ook de eindstand van een aangename wedstrijd. De Belgen schrijven 3 punten bij en brengen hun puntentotaal op 14 eenheden. 

   

  Volgende maand keren de Belgen terug naar Europa voor een dubbele confrontatie in Duitsland (19 en 26 maart) en thuisduels in Antwerpen tegen Spanje (15 en 17 mei), Argentinië (21 en 23 mei), Groot-Brittannië (29 en 31 mei) en Nederland (26 en 28 juni).

   

  Nadien verschuift de focus van het team van McLeod helemaal naar de Olympische Spelen in Tokio (24 juli - 9 augustus), hét grote doel van 2020.

  Tweets over de Belgische zege: