Red Lions leggen Australiërs voor eigen volk over de knie

  In de Hockey Pro League hebben de Belgische hockeymannen een overtuigende overwinning behaald in en tegen Australië. De Red Lions wonnen in Sydney met 2-4.

  Zaterdag hadden de Belgen nog shoot-outs nodig om Australië te verslaan, maar zondag liep het vlotter voor de Red Lions. België domineerde en Alexander Hendrickx verzilverde nog voor de rust twee strafcorners.

   

  In de 2e helft zette Sharp Australië weer in het spoor van de Red Lions, maar goalgetter Max Plennevaux zorgde weer voor een dubbele voorsprong en in de slotminuten maakte Stockbroekx er op de counter zelfs nog 1-4 van in het lege doel.

   

  In de slotminunten waren er nog twee lange interventies van de videoref. Die kende Australië nog een strafcorner toe en zo kon Hayward nog milderen met een harde knal.

   

  Net als de Belgische vrouwen reizen de Red Lions nu af naar Nieuw-Zeeland, waar hen volgend weekend een dubbele confrontatie met de Black Sticks wacht.

  "Heel trots op eerste plaats op wereldranking"

  John-John Dohmen schat de zege van de Red Lions naar waarde. "We leven in het heden en zijn blij met onze overwinning tegen Australië en onze nieuwe eerste plaats op de wereldranking. We zijn heel trots op die eerste plaats."

   

  "De FIH heeft een nieuw systeem bedacht om de ranking te berekenen en dat houdt beter rekening met regelmaat en de vorm van de dag. Dat ligt ons. Al zijn er ook bij dit nieuwe systeem nog onvolkomenheden. Zo wordt er te veel belang gehecht aan bepaalde continentale kampioenschappen, zoals bijvoorbeeld dat van Oceanië."

   

  Ook over de prestatie van de Belgen was Dohmen tevreden. "We spelen goed en creëren veel kansen. Onze vormcurve stijgt na onze zeer intensieve stage van de voorbije weken. De score had vandaag hoger kunnen oplopen. Onze tegendoelpunten kwamen er overigens ook door defensieve fouten van ons, niet door de kwaliteit van de tegenstander."