• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions peuzelen Engeland helemaal op en strijden morgen voor wereldtitel

  WK hockey: halve finales

  einde
  06

  Op het WK hockey heeft België voor het eerst de finale bereikt. Tegen Engeland legden de Red Lions liefst 6 ballen in het mandje: 0-6. Morgen wacht Nederland in de finale.

  Doelpunten:

  • 8' Tom Boon 0-1
  • 19' Simon Gougnard 0-2 (sc)
  • 42' Cédric Charlier 0-3
  • 45' Alexander Hendrickx 0-4 (sc)
  • 50' Alexander Hendrickx 0-5 (sc)
  • 52' Sébastien Dockier 0-6

  België haalt sloophamer boven na de rust

  België begon als favoriet aan zijn halve finale en toonde meteen waarom. Tom Boon tikte de bal al na 8 minuten binnen op aangeven van Van Aubel. Het begin van een nachtmerrie voor de Engelsen.

   

  Enkele minuten later zag Boon zijn staalhard schot uit elkaar spatten op de lat. Maar in het 2e quarter spijkerde Gougnard de 0-2 wel binnen. 

   

  Na de rust brulden de Red Lions nog wat harder. Charlier zette 2 Engelsen in de wind en schoot overhoeks de 0-3 in doel. De dodelijk efficiënte Hendrickx verzilverde daarna 2 strafcorners op een rij. Hij zit al aan 7 goals op dit WK.

   

  Alsof dat nog niet genoeg was, ramde Dockier de 0-6 in het dak van het doel. Morgen kan België voor het eerst wereldkampioen worden, maar dan moet Nederland voor de bijl gaan.

  Bekijk de openingsgoal van Boon

  Na de rust was Charlier meteen trefzeker

  De Belgen verzilverden 3 strafcorners

  "We spelen op een impressionante manier"

  • Alex Hendrickx: "Dat ik topschutter kan worden? Neen, ik wil wereldkampioen worden. Het was een zeer goede wedstrijd, maar we willen nog meer en dat is natuurlijk de finale winnen. Het wordt tijd om eens zo'n finale te winnen. Vanavond volgt geen feestje, hopelijk morgen."
  • Sébastien Dockier: "We hebben echt een topwedstrijd gespeeld. We hebben zo hard verdedigd en geen goals gepakt. Het kan bijna niet beter. We willen nu goed herstellen en dan op naar morgen."
  • Florent van Aubel: "Het gaat in stijgende lijn. 6-0 in een halve finale op een WK is ongelofelijk. Maar je ziet het in elk interview: iedereen is heel rustig. We weten dat er nog één wedstrijd te spelen is. Ik vind dat we op een impressionante manier spelen."

  Hendrickx: "Topschutter? Ik wil wereldkampioen worden"

  Dockier: "Geen feestje vanavond"

  Van Aubel: "Iedereen blijft heel kalm"

  Fase per fase

  1. 12 uur 54. EINDE: België strijdt morgen voor wereldtitel! .
  2. 12 uur 53. Bijna 0-7. De laatste minuten tikken weg. Charlier gaat recht op de doelman af, maar die behoedt de Engelsen voor een 0-7-nederlaag.
  3. 12 uur 49. De Red Lions roepen de videoref op na een vermeende obstructiefout. Maar de videoref geeft de Belgen ongelijk. De Engelsen krijgen een strafcorner, maar missen de kans op de eerredder.
  4. 12 uur 47. GOAL: 0-6 voor België. Ze moeten er een telraam gaan bijhalen in India. Deze keer ramt Dockier de bal in het dak van het doel. Wat een efficiëntie van de Red Lions.
  5. 12 uur 43. GOAL: 0-5 voor België . Alexander Hendrickx zet de 0-5 op het bord na een strafcorner. De Belgische wervelwind blaast Engeland volledig weg.
  6. 12 uur 42. Strafcorner voor België. .
  7. 12 uur 41. De Red Lions spelen weer even met een man minder, omdat Gougnard 2 minuten op de strafbank moet plaatsnemen.
  8. 12 uur 40. Daar zijn de Belgen opnieuw. Vanuit een scherpe hoek vuurt Dockier een schot af. De Engelse doelman brengt redding met zijn voet.