• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België is te sterk voor Zuid-Afrika, maar moet wel 1/8e finales spelen

  groepsfase WK hockey

  einde
  51

  De Red Lions hebben hun laatste groepsmatch met 5-1 gewonnen van Zuid-Afrika, maar dat volstaat nog niet voor een plaats in de kwartfinales. Als nummer 2 van poule C moeten ze de achtste finales spelen.

  Doelpunten:
  1' Spooner 0-1,

  13' Hendrickx 1-1 (sc),

  18' Gougnard 2-1,

  22' Hendrickx 3-1 (sc),

  29' Luypaert 4-1 (sc),

  49' Charlier 5-1

  België wint, maar maakt geen indruk

  De partij tussen België en Zuid-Afrika was nog maar net op gang toen Zuid-Afrika de score opende. Grote lacunes in de Belgische verdediging leidden tot een schietkans voor Spooner, die de kaas niet van zijn brood liet halen (0-1).

   

  België liet echter niet betijen, al zou het nooit zijn beste niveau halen. De Lions oefenden wel meer druk en dreiging uit dan de Zuid-Afrikanen, maar hadden toch vooral strafcorners nodig om doelpunten te maken.

   

  Alexander Hendrickx benutte twee strafcorners, Luypaert zette er eentje om. Tussendoor jaste uitblinker Gougnard de bal vanuit de draai voorbij een hulpeloze Zuid-Afrikaanse goalie. Zo stond het 4-1 bij de rust.

   

  In het derde kwart slaagde België er niet in om te scoren, in het vierde dikte Charlier de score wel aan tot 5-1, weer na goed voorbereidend werk van Gougnard. De Belgen lieten in de slotfase nog enkele kansen liggen om de score op te drijven, zo bleef het 5-1. 

  De eerste 3 strafcorners waren raak:

  De groepsfase zit erop:

  2e plaats en 1/8e finales voor België

  De zege van India heeft België niet de groepswinst opgeleverd. India won ook met 5-1 (van Canada) en sluit poule C af als nummer 1. Dankzij die zege plaatst het gastland zich rechtstreeks voor de kwartfinales van het WK.

   

  België is als nummer 2 veroordeeld tot barragewedstrijden voor een plekje in de kwartfinales. Die wedstrijd staat dinsdag om 12.15u op het programma.

   

  Morgen kennen de Red Lions hun tegenstander. Meer dan waarschijnlijk wordt dat Pakistan.

  "Extra match om in het ritme te komen"

  • Alexander Hendrickx: "We zijn slecht begonnen, maar hebben goed gereageerd. We zijn deze match met een goed gevoel geëindigd, dat was het belangrijkste. Of we dan meteen naar de kwartfinales mogen of eerst via de 1/8e finales moeten, maakt niet uit. We hebben op zich al vrede genomen met de 1/8e finales, dan hebben we een extra wedstrijd om in het goeie ritme te komen. Sinds het begin van dit WK hebben we trouwens al wat stappen gezet."
  • Shane McLeod (bondscoach): "Zuid-Afrika heeft het goed gedaan met een vroege voorsprong. We hebben karakter getoond en gedomineerd, al kon het op dat vlak nog wel beter. Er ligt nog werk op de plank.We zullen ons niveau nog wat moeten opkrikken."

  Reactie van Alexander Hendrickx:

  Video player inladen ...

  Reactie van Shane McLeod:

  Video player inladen ...

  Man van de match:

  Fase per fase

  1. Gastland India gaat rechtstreeks naar de kwartfinales.
  2. India wint ook met 5-1, België naar 1/8e finales

   Ook de Indiërs hebben hun laatste groepswedstrijd (tegen Canada) met 5-1 gewonnen. Dat betekent dat zij de groep winnen en rechtstreeks doorstoten naar de kwartfinales. België moet als nummer 2 eerst in de 1/8e finales aan de bak.
  3. Einde: 5-1

   De wedstrijd zit erop. België wint met 5-1.
  4. Gougnard heeft de 6-1 op zijn stick, maar zijn schot verdwijnt naast. Een passje naar een ploegmaat was een betere optie geweest.
  5. De match kabbelt voort. Op deze manier zal België geen groepswinnaar worden en is het veroordeeld tot de 1/8e finales, een tussenstap in het toernooi.
  6. Niet scherp genoeg

   Nog 9 minuten. Zuid-Afrika komt er niet meer aan te pas, al wil dat niet zeggen dat België indrukwekkend speelt. Het zou bij de Red Lions allemaal net een tikkeltje scherper moeten.
  7. 5-1!

   Charlier legt de 5e in het mandje. Gougnard levert het voorbereidende werk en zo komt de bal door enkele Zuid-Afrikaanse benen tot bij Charlier, die makkelijk binnenprikt.
  8. Kwart 4

   Het laatste kwartier is begonnen. België staat 4-1 voor.
  9. Einde kwart 3

   We hebben drie kwartier achter de rug. Er is niet gescoord in het derde kwart, het staat nog altijd 4-1.