Bocholt verdedigt zijn handbalbeker met succes tegen Wezet

  Bocholt mag de Beker van België handbal een jaartje langer in de trofeeënkast laten staan. Die trofee stond daar al langer dan gepland, want door corona werd de finale van 2020 nu pas gespeeld. Wezet maakte het favoriet Bocholt vooral na de rust nog lastig, maar meer zat er niet in.

  Finale
  Bocholt Wezet 29-25

  Bocholt stuit inhaalrace van Wezet

  Door corona was er geen bekertoernooi in het handbal dit seizoen, maar omdat de finale van vorig jaar nooit kon plaatsvinden, was er toch nog een toetje.

   

  Dat uitstel was misschien wel in het voordeel van Bocholt, want sinds 2013 wint het in de oneven jaren telkens de beker. Ook zonder dat statistische feitje was het ongetwijfeld als favoriet aan de match tegen Wezet begonnen.

   

  Die favorietenrol maakte Bocholt in de eerste helft ook waar, al was het vooral doelman Clem Leroy die uitblonk. De 15-10-ruststand bleek uiteindelijk toch niet zo geruststellend. Wezet kwam zelfs terug tot 22-21.

   

  Maar op gelijke hoogte kwam het nooit. In de eindfase moest Wezet alles-of-niets spelen, maar dat pakte verkeerd uit, ook dankzij Arjan Versteijnen, de andere doelman van Bocholt. Zo werd het dan toch geen bloedstollende finale.

  Coach Lenders: "Hoofd koel gehouden en juiste keuzes gemaakt"

  • Bart Lenders (coach Bocholt): "Die eerste helft had veel krachten gekost. Ik had bij de rust al gezegd dat het niet zo vlot zou blijven lopen. Ik vond dat we in de tweede helft te slordig waren en af en toe zat het ook niet mee. Maar we hebben het hoofd koel gehouden en de juiste keuzes gemaakt in de aanval."
   
  • Korneel Douven (coach Wezet): "In de eerste helft waren we niet bij de les. Dat lag niet aan onze defensie, want uiteindelijk houden we Bocholt op minder dan 30 doelpunten. Maar 10 doelpunten in 1 helft is te weinig. Het kostte daarna veel krachten om die gelijkmaker te zoeken. We hadden net niet genoeg power of frisheid ervoor. Maar uiteindelijk is het wel een verdiende zege voor Bocholt."

  Bocholt mag de Beker van België in lucht steken na winst tegen Wezet

  Bekijk de hoogtepunten van de eerste helft tussen Bocholt en Wezet

  Bekijk de hoogtepunten van de tweede helft tussen Bocholt en Wezet

  Korneel Douven: "Nét niet sterk genoeg"

  Serge Spooren: "De laatste 5 minuten trekken we het over de streep"

  Bart Lenders: "We hebben het hoofd koel gehouden"

  Roel Valkenborgh aan de rust: "Een heel nerveuze partij"

  Kylian Van den hoff aan de rust: "Dekking iets meer gaan afstemmen"