Ga naar de inhoud

Belgian Lions pakken de Polen vakkundig in op weg naar de halve finales op het WK 3x3

wk 3x3 in antwerpen

Polen 
België 
einde
14
18

De Belgische basketbalmannen mogen al zeker om een medaille strijden op het WK 3x3 in Antwerpen. Polen kwam sterk uit de startblokken, maar deemsterde weg in het tweede deel. In de halve finales wacht Servië, de bronzen medaille van de Olympische Spelen.

3 seconden voor de buzzer wisten ze het al. Met gestrekte armen liepen de Belgian Lions richting de uitzinnige fans op de Groenplaats. 

 

Alweer zetten Celis en co. een bewonderenswaardige prestatie neer. Nochtans werden ze na een spetterende start van de Polen met twee 2-punters op achtervolgen aangewezen. Na een minuut stond het al 5-2. 

 

Vervoort werd telkens goed opgevangen, waardoor hij in het begin niet kon uithalen. De Lions moesten aanklampen met moeizame éénpunters, terwijl de Polen de 2-punters bleven scoren. 

 

Nog voor halfweg vond Vervoort dan toch enkele gaatjes waarvan hij kon profiteren. Hij bracht de Belgen gelijk, Celis zorgde voor de voorsprong. En die gaven ze niet meer af. 

 

Want eenmaal op de golf van succes waren de Belgian Lions niet meer te stoppen. Een sterke Depuydt zorgde nog voor een onherstelbare kloof. De Polen probeerden de rug nog te rechten, maar België bleef ijzersterk: zowel in de verdediging, als in de aanval. 

 

Het behalen van de laatste dag op het WK in eigen huis is sowieso al om in te kaderen. Ze behoren bij de top 4 van de wereld, maar met deze vorm mogen de Belgian Lions zeker dromen van meer. In de halve finale wachten de Letland-killers Servië, morgen om 18.10 u.

Vervoort: "Depuydt heeft serieuze ballen"

Vervoort zet de ambities op scherp: "We gaan voor de medaille. We hebben laten zien dat we een ploeg zijn. Het was een bizarre, moeilijke wedstrijd, maar getoond dat we kunnen winnen."

 

"Ongelofelijk dat alle mensen ter plaatse waren ondanks de regen. Zij hebben ons erdoor geloodst. We kunnen spreken over 4 winnaars, maar het publiek mogen we er zeker ook bij betrekken."

 

"We zagen dat de Polen, die vanochtend een wedstrijd gespeeld hebben, vermoeid waren. Het publiek gaf hen ook wel extra energie, dus we mochten hen niet onderschatten."

 

"Iedereen was geweldig. Zeker Depuydt, hij heeft serieuze ballen, als ik dat mag zeggen. Hij heeft getoond dat hij hier staat met een reden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

België - Polen

 1. 17 uur 56. Belgian Lions naar de halve finale. De Belgian Lions verslaan de Polen met 18-14 en gaan naar de halve finale tegen Servië. Het publiek gaat uit z'n dak. .
 2. 17 uur 53.
 3. 17 uur 50. Fantastische match van Depuydt. Kris Meertens, commentator.
 4. 17 uur 49. Depuydt met een big shot voor de 14-10!

  Depuydt met een big shot voor de 14-10!

 5. 17 uur 47. Depuydt met een bom. Tweepunter van Depuydt zorgt voor een 4-puntenkloof. De Belgen leiden met 12-16 met nog anderhalve minuut op de klok .
 6. 17 uur 45. De tijd tikt weg. De voorsprong van de Belgen blijft 2 punten; Dat blijft link. .
 7. 17 uur 43. Vervoort en Zamojski zijn de gevaarlijkste mannen op het veld. Als de ene scoort reageert de andere. 9-11 voor de Belgen .
 8. 17 uur 42. Lions leiden halfweg. 5 minuten gespeeld en de Belgen leiden met 7-9 .
 9. 17 uur 41. Nick Celis brengt de Belgian Lions voor het eerst in de match op voorsprong: 7-8 .
 10. 17 uur 40. Must See TV maakt gelijk. Vervoort, de topschutter van het tornooi, brengt de Lions langszij .
 11. 17 uur 40. Vervoort komt eindelijk vrij en scoort meteen 2-punter.

  Vervoort komt eindelijk vrij en scoort meteen 2-punter

 12. 17 uur 39. 5-7. De Polen blijven de tweepunters binnengooien Zamojski met de 5-7  .
 13. 17 uur 39. Er wordt keihard verdedigd door de Polen. Kris Meertens, commentator.
 14. 17 uur 37. Wat een begin van de wedstrijd!

  Wat een begin van de wedstrijd!

 15. 17 uur 35. Lions klampen aan. Ondanks slordigheden in de afwerking komen de Belgen terug tot 5-4. .
 16. 17 uur 34. Twee bommen van Polen. De Polen laten er geen gras over groeien en gooien twee tweepunters op een rij binnen. 5-2 .
 17. 17 uur 34. De Polen hebben de toss gewonnen en mogen in balbezit beginnen. Na 30 seconden is het al 1-1. .
 18. 17 uur 32. De Lions zijn er klaar voor!

  De Lions zijn er klaar voor!

 19. 17 uur 31. Het grote moment is daar. De gladiatoren betreden de arena. Kris Meertens, commentator.
 20. 17 uur 28. Publiek gaat uit z'n dak. De MC pompt de 1700 toeschouwers nog eens op. De Lions kunnen alle steun gebruiken in hun kwartfinale tegen Polen. .