Degrendele en D'hoore grijpen net naast podium in keirin in omnium

  Op de slotdag van de WB-manche baanwielrennen in Milton (Canada) hebben de Belgische vrouwen geen eremetaal kunnen toevoegen aan het zilver van D'hoore en Kopecky in de ploegkoers. D'hoore en Degrendele vielen op de omnium en de keirin net naast het podium.

  WB baanwielrennen Milton (Canada)

  1. 09 uur 51. Net geen podium voor Degrendele. In de finale van de keirin bij de vrouwen is Nicky Degrendele er net niet in geslaagd om een medaille te behalen. De ex-wereldkampioene eindigde als vierde op 168 duizendste seconde van winnares Laurence van Riessen uit Nederland. De vierde plaats is wel een opsteker voor Degrendele, die kostbare punten pakt voor de olympische kwalificatie. Mits een goeie prestatie op het WK in Berlijn, moet Tokio haalbaar zijn.
  2. 09 uur 48. Net geen podium voor D'hoore. Jolien D'hoore is net naast het podium gevallen op de omnium. Onze landgenote presteerde sterk in de scratch (6e) en afvalling (3e), maar kwam 10 punten te kort voor het podium. D'hoore verlaat Canada met 4e plaatsen in de ploegenachtervolging en omnium en zilver op de ploegkoers.
  3. 27-01-2020.
  4. 10 uur 39. Zilver voor D'hoore en Kopecky. Bij hun terugkeer als koppel in de ploegkoers zijn Jolien D'hoore en Lotte Kopecky zaterdagnacht als tweede geëindigd. Het duo won 2 van de 12 tussensprinten en moest in de eindspurt enkel Frankrijk voor laten gaan. Met 28 punten hadden D'Hoore en Kopecky slechts 2 punten minder dan de Britse vrouwen Neah Evans en Laura Kenny. Het brons was voor de VS. De ploegkoers maakt dit jaar in Tokio zijn rentree op de Olympische Spelen.
  5. 26-01-2020.
  6. 11 uur 46. Belgische vrouwen moeten het hoofd buigen voor Canada. In de ploegenachtervolging hebben de Belgische vrouwen naast een bronzen medaille gepakt. Bondscoach Peter Pieters liet Gilke Crocket aan de start komen in plaats van de jonge Katrijn De Clercq. Na een spannende wedstrijd waarin de Belgen goed begonnen, klokten de D'hoore en co af op 4'25"641. Dat is 2 seconden trager dan hun tijd in de 1e ronde en 1 seconde trager dan de Canadezen. De overwinning in Milton was voor de Verenigde Staten, die de Franse ploeg klopte. Frankrijk pakt met zijn zilveren plak ook meer punten dan België in de strijd om een olympisch ticket. Onze ploegenachtervolgsters zullen dus alles uit de kast moeten halen op het WK in Berlijn eind februari om het ticket richting Tokio veilig te stellen.
  7. 25-01-2020.
  8. 18 uur 40. Belgische vrouwen strijden om brons, rivaal Frankrijk om goud. De Belgische vrouwenachtervolgingsploeg heeft zich geplaatst voor de kleine finale (om het brons), maar concurrent Frankrijk in de strijd om Tokio rijdt de finale. Gisteren kwalificeerden D'hoore, Kopecky, Bossuyt en De Clercq zich als 5e met 4'28"08. Vandaag in de 1e ronde tegen Duitsland werd juniore De Clercq vervangen door Croket. Met 4'23"305 waren de Belgen beduidend sneller. Dat was de 3e tijd, ze rijden tegen Canada (4'23"501) om het brons. Frankrijk zette met 4'22"822 de 2e tijd neer en mag de finale rijden tegen de VS (4'18'783). .
  9. 18 uur 38. België eindigt achter Frankrijk. België strijdt met Frankrijk om een ticket voor Tokio. België staat 8e op de ranking, Frankrijk 9e op 130 punten van België. In Milton zal Frankrijk dus meer punten verdienen dan België. Na Milton is er nog het WK in Berlijn (26/2-1/3) en dan wordt de ranking afgesloten. .
  10. 18 uur 35.
  11. 18 uur 29. Milton is 6e en laatste WB-manche van 2019-2010. Van donderdag tot zondag is Milton het toneel voor de slotmanche van de wereldbeker baanwielrennen. Er zijn alleen Belgische vrouwen in Canada. Nicky Degrendele doet de sprint, Shari Bossuyt, Gilke Croket, Katrijn De Clercq, Jolien D'hoore en Lotte Kopecky zijn er voor de achtervolging. De Belgische vrouwenploeg maakt nog kans op een ticket voor Tokio. Het staat nu in de top 8 van de wereld, 130 punten voor nummer 9 Frankrijk. De top 8 mag naar de Spelen. De ranking wordt afgesloten na het WK begin maart. .
  12. 24-01-2020.