Achtervolgingsploeg jaagt in Canada op olympisch ticket: "Elke race doen we er seconde af"

  De achtervolgingsploeg gaat in Canada vol voor een olympisch ticket.

  De Belgische ploegenachtervolgsters staan vrijdag aan de start van de wereldbekerwedstrijd in Milton, Canada. Daar is onder meer Frankrijk de tegenstander voor een olympisch ticket. "We zien elke wedstrijd progressie", vertelt een strijdlustige Jolien D'hoore.

  In het baanwielrennen valt binnenkort het doek over welke landen naar de Spelen gaan. Op 1 maart, de laatste dag van het WK in Berlijn, eindigt de termijn waarin punten te verdienen zijn voor de olympische kwalificatie.

   

  De Belgische vrouwen staan in de top 8 van de wereld bij de ploegenachtervolging, goed voor een ticket naar Tokio. De wedstrijd in Milton is een van de laatste kansen om punten te sprokkelen met het oog op de Olympische Spelen.

  D'hoore: "We rijden elke wedstrijd sneller"

  Jolien D'hoore heeft zin om te knallen in de ploegenachtervolging: "We genieten ervan om in ploeg te rijden, zeker omdat we elke wedstrijd progressie zien. De achtervolging is lastig, maar je bent altijd met 4 en dat  maakt het afzien nog leuker."

   

  De bronzen medaille van Rio schat de kansen van de ploeg hoog in. "We rijden elke wedstrijd met een groter verzet en dat lukt ook. Iedere keer doen we een of twee seconden van onze tijd af. Zo komen we dichter bij de wereldtop."

   

  "De grote vraag is nu of we ons kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen. We kenden een tegenslag met Annelies Dom, die gevallen is op training. We hopen haar afwezigheid in Canada op te vangen met Gilke Croket en Katrijn De Clercq."

  Pieters: "Voorsprong op Frankrijk vasthouden"

  Bondscoach Peter Pieters zag veel blessures in zijn team: "We kenden veel pech. Jolien heeft lang gesukkeld na haar val deze zomer. Lotte Kopecky was erg lang geblesseerd aan de hamstrings en nu is er de valpartij van Annelies. Maar we zijn rustig gebleven en hebben geprobeerd het beste uit de overige rensters te halen."

   

  België ligt in de weegschaal met de Franse ploeg voor het 8e en laatste ticket voor de Spelen. De Fransen staan op een 9e plek, 130 punten achter D'hoore en co. "Frankrijk heeft een goeie jonge ploeg. Maar we hebben een kleine voorsprong op die vrouwen. We moeten die proberen vast te houden in Milton", zei Pieters.