• home
 • video
 • pas verschenen

  Coronablog: MotoGP van Japan in oktober gaat niet door

  Het coronavirus houdt de wereld en ook de sportwereld nog altijd in zijn greep. Wat zijn de gevolgen van het virus voor de sport? Je leest het hier.

  coronavirus in de sport

  1. 10 uur 32. Loonsverlaging en mogelijk zomertoernooi in MLS. De voetballers in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) hebben zich akkoord verklaard met een collectieve loonsverlaging. Op die manier willen ze hun clubs steunen in deze financieel uitputtende coronatijden. De spelersvakbond MLSPA zegt dat de loonsverlaging kadert in een pakket maatregelen. Er werd onder meer ook groen licht gegeven voor het organiseren van een zomertoernooi in Orlando. De MLS-competitie was op 12 maart amper 2 speeldagen ver toen werd beslist het seizoen stop te zetten. Sinds vorige week mag er opnieuw in kleine groepjes worden getraind.De MLS hoopt dat de bal in juli opnieuw kan rollen. Er wordt gedacht aan een toernooi met de 26 ploegen in Orlando in het immense complex van Disney World. Ook de NBA denkt aan die locatie om de competitiedraad weer op te nemen. .
  2. 10 uur 14. MotoGP van Japan gaat niet door. De Grote Prijs MotoGP van Japan zal vanwege de coronacrisis niet gereden worden dit jaar. De wedstrijd stond half oktober op de WK-kalender, maar organisator Kaoru Tanaka ziet het niet zitten. "De situatie in Japan en Europa is onvoorspelbaar en het internationale reisverbod zal wellicht worden verlengd. Daarom hebben we geen andere keuze dan de afgelasting." Voor het eerst sinds 1986 zal er in Japan nu geen MotoGP gereden worden. Het seizoen moest op 8 maart beginnen in Qatar, maar alleen de Moto2 en Moto3 konden er nog racen. Sindsdien zijn alle races afgelast. Vorige week werden de manches in Silverstone (GBr) en Phillip Island (Aus) geschrapt, we zitten nu al aan 7 annulaties. .
  3. 01-06-2020.
  4. 23 uur 35. Bayern wil toeschouwers toelaten. De Duite voetbalclub Bayern München onderzoekt of het snel weer met supporters in de eigen arena kan voetballen. "Natuurlijk kijken we of we met de huidige maatregelen weer fans kunnen toelaten", vertelde bestuurslid Oliver Kahn bij tv-zender Sky. "Het zou dan gaan om 10.000 of 11.000 toeschouwers", aldus de oud-doelman, "maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Dat moeten we goed onderzoeken." De Allianz Arena in München biedt plaats aan 75.000 toeschouwers. .
  5. 23 uur 27. Odoi begint weer over 3 weken. Op zaterdag 20 juni zal de Engelse tweede klasse, de Championship, weer beginnen. Het besluit komt 3 dagen nadat de Premier League heeft bekendgemaakt op woensdag 17 juni te hervatten. In de Championship moeten nog 9 reguliere speeldagen afgewerkt worden, plus twee halve finales en een eindstrijd in de play-offs. De bedoeling is dat het seizoen voor augustus is uitgespeeld, zonder publiek. Het Leeds United van coach Marcelo Bielsa leidt momenteel in de Championship, met 1 punt voorsprong op West Bromwich Albion. Denis Odoi en Fulham volgen als 3e op 7 punten.  .
  6. 23 uur 26.
  7. 14 uur 22. We overwegen chartervluchten in te leggen om de spelers uit Europa, Zuid-Amerika en Azië samen over te vliegen. Hier in New York zouden ze dan ook samen gehuisvest worden. Voor ze de reis maken worden ze op COVID-19 getest en tijdens het toernooi zouden ze dagelijks op symptomen gecheckt worden. Hun entourage zou tot het strikte minimum beperkt worden. Het is niet de bedoeling dat ze met vijf of meer mensen naar hier komen. We kunnen er zelf voor zorgen dat er voldoende kinesisten en masseurs aanwezig zijn, zodat ze niet die van hen moeten meebrengen. Stacey Allaster, CEO van de Amerikaanse tennisfederatie, over de US Open.
  8. 13 uur 46. Komt er een US Open, of niet? De US Open gaat normaal op 31 augustus van start, maar door de uitbraak van het coronavirus is het nog niet duidelijk of het grandslamtoernooi er dit jaar komt. "We hebben nog niets beslist", liet Stacey Allaster van de Amerikaanse tennisbond weten. "Midden of eind juni moeten we knoop doorhakken. We werken nu ongelooflijk hard aan allerlei scenario's. We bestuderen welke maatregelen er genomen zullen moeten worden als het toernooi kan plaatsvinden." Er wordt onder andere gesproken over dagelijkse temperatuurmetingen, een beperkte entourage voor de spelers en het sluiten van de kleedkamers. Het lijkt ook weinig waarschijnlijk dat er met publiek gespeeld zal kunnen worden. .
  9. 31-05-2020.
  10. 18 uur . We zijn blij met de beslissing van de regering. Alle grote sporten, waaronder de Premier League, hebben samengewerkt met het ministerie om de volgende fase van het protocol af te maken. We willen op 17 juni beginnen, maar er is nog veel werk voor de boeg om de veiligheid van alle betrokkenen te verzekeren. Premier League.
  11. 17 uur 40. Weer sport in Groot-Brittannië. De laatste hindernis voor de hervatting van de Premier League is weggewerkt.  De Britse regering staat vanaf komende maandag, 1 juni, sportevenementen achter gesloten deuren weer toe. Uiteraard gelden er nog strikte veiligheidsvoorschriften, maar de competitiebreak is voorbij.  De herneming van de Premier League staat op 17 juni op het menu met enkele inhaalwedstrijden, maar vanaf maandag zou er al gesnookerd worden en zijn er ook enkele wedstrijden in de paardensport. .
  12. 12 uur 11. Tsjechië organiseert opnieuw atletiekmeetings in open lucht. De atleten in Tsjechië kunnen weer aanknopen met de competitie in open lucht. Maandag staan in Praag, Pilsen en Kolin de eerste (kleinschalige) wedstrijden op het programma. De Tsjechische regering laat sinds 25 mei sportevenementen met maximaal 300 mensen toe, mits de veiligheidsvoorschriften in de strijd tegen het nieuwe coronavirus worden gerespecteerd. In Tsjechië raakten tot dusver 9.200 mensen besmet met het nieuwe coronavirus, 319 lieten het leven. .