• home
 • video
 • pas verschenen

  Coronablog: Liverpool-kapitein: "Respecteer spelers die nog niet willen trainen"

  Het coronavirus houdt de wereld en dus ook de sportwereld in zijn greep. Wat zijn de gevolgen van het virus voor de sport? Je leest het op deze pagina.

  coronavirus in de sport

  1. 23 uur 05. Luca Brecel hervat snookercompetitie in juni. Luca Brecel (WS-37) is ingegaan op de uitnodiging van World Snooker om van maandag 1 tot donderdag 11 juni deel te nemen aan de Championship League snooker. De 25-jarige Limburger neemt het dinsdag 2 juni in groep 9 op tegen Jack Lisowski (WS-12), Robbie Williams (WS-58) en Oliver Lines (WS-81). Voor Brecel wordt het de derde deelname aan de Championship League. In 2017-2018 en vorig seizoen strandde hij in de groepsfase. Het Championship snooker wordt het eerste toernooi nadat ook het snookerseizoen wegens de coronapandemie maandenlang stil lag. Er wordt volgens een nieuw format en achter gesloten gespeeld in de Marshall Arena in Milton Keynes. Die locatie werd gekozen omdat er de mogelijkheid is om iedereen te herbergen. Spelers, staf en officials zullen het complex niet hoeven te verlaten. De spelers worden op het virus getest voor ze het complex betreden en blijven daar in afzondering tot het testresultaat bekend is. Ze spelen al hun groepswedstrijden op één dag en blijven zo lang in het complex, waar de regels van social distancing te allen tijde gehandhaafd worden. Tijdens de wedstrijden bewaren spelers en officials altijd twee meter afstand. Een handdruk voor of na de match is uiteraard uit den boze. Het materiaal wordt regelmatig ontsmet en de spelers wordt ook gevraagd regelmatig een ontsmettende handgel te gebruiken. .
  2. 19 uur 44. Mexicaanse voetbalcompetitie zal niet hervatten, er wordt geen kampioen aangeduid. De Mexicaanse voetballiga heeft vrijdag beslist om het seizoen definitief stop te zetten. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is er geen kampioen. Vorige maand werd al beslist dat er ook geen degradaties en promoties zouden zijn. .
  3. 19 uur 44. Slovaakse competitie wil op 13 juni hervatten. De hoogste Slovaakse voetbalcompetitie wil het seizoen op zaterdag 13 juni hervatten. De regering van het land moet de plannen van de nationale bond wel nog goedkeuren. Het voetbal in Slovakije werd begin maart stilgelegd, net na afloop van de reguliere competitie. Slovan Bratislava beëindigde die op de eerste plaats, met een voorsprong van 10 punten op het failliet verklaarde Zilina (dat het seizoen wel mag afmaken). DAC Dunajska Streda, de nieuwe club van ex-Cercle Brugge-trainer Bernd Storck, werd op zeventien punten derde. De top 6 speelt de play-offs. .
  4. 19 uur 42. Tsjechische voetbalcompetitie krijgt groen licht. De Tsjechische voetbalcompetitie kan zoals gepland zaterdag weer van start gaan. De Tsjechische regering zette daarvoor vrijdag het licht op groen, nadat alle spelers, stafleden en officials op het coronavirus getest werden. De tests leverden 2 positieve resultaten op: één bij FK Mlada Boleslav en één bij titelverdediger SK Slavia Praag. De wedstrijden vinden plaats zonder publiek en er gelden strikte hygiënevoorschriften. .
  5. 17 uur 19. Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson: "Respecteer spelers die nog niet willen trainen". Premier League-teams hebben deze week, na een onderbreking van meer dan twee maanden, de training in kleine groepen hervat in de hoop op een mogelijke terugkeer naar de competitie. Maar er zijn spelers, zoals N'Golo Kanté van Chelsea, die nog niet mee willen trainen. Jordan Henderson - kapitein van Liverpool - vraagt om het standpunt van die spelers te respecteren.  "Ik denk dat iedereen in een andere situatie zit", zei hij aan Sky Sports. "Als iemand zich niet fijn of onveilig voelt, mag hij niet gedwongen worden om naar zijn werkplek te komen." N'Golo Kanté traint niet mee bij Chelsea uit angst voor het coronavirus. De Fransman testte al negatief op het virus, maar hij wil zijn dierbaren niet in gevaar brengen en neemt dus geen risico's. .
  6. 22-05-2020.
  7. 21 uur 47. Champions League snooker in juni achter gesloten deuren. Na een maandenlange onderbreking wegens de coronapandemie wordt het snookerseizoen in juni hervat. De Champions League vindt van 1 tot 1 juni plaats achter gesloten deuren in Milton Keynes in Engeland. Topspelers als wereldkampioen Judd Trump (WS-1), Neil Robertson (WS-2), Mark Allen (WS-5) en Kyren Wilson (WS-8) zegden al toe. De locatie werd gekozen omdat het in de Marshall Arena mogelijk is om iedereen te herbergen. Spelers, staf en officials zullen het complex niet hoeven te verlaten. De spelers worden op het virus getest voor ze het complex betreden en blijven daar in afzondering tot het testresultaat bekend is. Ze spelen al hun groepswedstrijden op een dag en blijven in het complex. Tijdens de wedstrijden bewaren spelers en officials altijd twee meter afstand. Een handdruk voor of na de match is uiteraard uit den boze. Het materiaal wordt regelmatig ontsmet en de spelers wordt ook gevraagd regelmatig een ontsmettende handgel te gebruiken.   .
  8. 14 uur 25. Ronde van Turkije slaat editie over. De Ronde van Turkije, die vorige maand had moeten plaatsvinden, zal dit seizoen niet meer op de wielerkalender staan. De organisatie had gehoopt om in het najaar nog een plekje te krijgen, maar dat gaat niet door. Vorig jaar stak de Oostenrijker Felix Grossschartner (Bora-Hansgrohe) de eindzege op zak in Turkije. Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) was de eerste Belg op de vierde plaats.  .
  9. 11 uur 51. WK kortebaan in Abu Dhabi verschuift naar december 2021. Het wereldkampioenschap zwemmen in klein bad (25 meter) in Abu Dhabi wordt vanwege de coronacrisis met een jaar uitgesteld naar december 2021. Het evenement stond in 2020 op de kalender, maar wordt nu na overleg met de lokale overheid in de Verenigde Arabische Emiraten twaalf maanden opgeschoven. Eerder werd ook al het WK langebaan in het Japanse Fukuoka uitgesteld. .
  10. 21-05-2020.
  11. 21 uur 32. Volgend jaar Ligue 2 met 22 clubs, 2 meer dan nu? De Franse Profliga (LFP) heeft vanavond met een iets meer dan de helft van de stemmen een akkoord gevonden over een Ligue 2 met 22 clubs, 2 meer dan nu. De LFP wil zo tegemoet komen aan Le Mans en Orléans, die respectievelijk 19e en 20e stonden op het moment van stopzetting van de competitie door corona. Het is evenwel de Franse voetbalbond (FFF) die de eindstem heeft. De FFF kan de beslissing nog verwerpen. De Franse bondsvoorzitter Noël le Graët, een eigenzinnig man, heeft al vaak herhaald dat hij de coherentie wil houden tussen de prof- en amateurwereld, waar promoties en degradaties wel op alle niveaus zijn behouden. Nochtans staat in de reglementen dat een Ligue 2 tot 22 ploegen kan. .