Ga naar de inhoud

Hanne Desmet begint uitstekend aan WK shorttrack, Stijn Desmet moet overuren maken

 vr 15 maart 2024 19:40
Hanne Desmet
Hanne Desmet schaatst voor een wereldtitel.

Rotterdam is dit weekend het decor voor het WK shorttrack. Hoe doen de Belgen het in Nederland? Hier krijgt u het verhaal van dag 1.

WK shorttrack

21:16

Estaffetteteams naar halve finales

Met twee halve finaleplaatsen in de aflossing zet België zaterdag de wereldkampioenschappen shorttrack in Rotterdam voort. De mixed eindigde vanavond als derde achter Nederland en Canada, het mannenkwartet werd tweede achter Canada.

De mannen (Adriaan Dewagtere, Warre Van Damme, Ward Pétré en Stijn Desmet) troffen met Kazachstan en Groot-Brittannië niet de sterkste opponenten. België lag lang derde, in de laatste beurt passeerde Desmet de finisher van Kazachstan.

Het gemengde team (Hanne en Stijn Desmet, Tineke den Dulk en Ward Pétré) schaarde zich bij de beste acht omdat ze als derde sneller waren dan Frankrijk.

19:35

Extra werk voor Stijn Desmet

Stijn Desmet heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales van de 1.000 meter. Op de 500 en 1.500 meter moet hij overuren maken. Op die afstanden moet Desmet herkansingen rijden om zich te verzekeren van een plaats in de halve finales.

19:33
Stijn Desmet snijdt een bocht aan in Rotterdam.
19:31
Hanne Desmet in actie op de 500 meter.
19:30

Hanne Desmet wint haar kwalificatieraces

Hanne Desmet heeft zich op de eerste dag van de wereldkampioenschappen shorttrack in Rotterdam zonder problemen geplaatst voor de races van zaterdag. Desmet won vrijdag al haar individuele races.

Op de 1.500 meter kwalificeerde ze zich voor de halve finales, op de 500 en de 1.000 meter schaarde ze zich bij de kwartfinalisten.