Cosenza (II) Sassuolo 2-5 (n.v.)
Lecce Como (II) 1-0
Monza Reggiana (II) 1-2
Torino Feralpisalo (II) 2-1

Coppa Italia: Hattrickheld Milik trapt Juventus voorbij Frosinone naar de halve finales

do 11 januari 2024 23:00
Milik maakte er een onemanshow van.

In de Coppa Italia worden deze week de kwartfinales afgewerkt. Charles De Ketelaere trekt met Atalanta naar Milan en in de hoofdstad staat er een stadsderby op het menu. We volgen de uitslagen op deze pagina.

Juve staat na onemanshow in halve finales

Het was zo'n dag waar alles goed ging voor Arkadiusz Milik. De aanvaller van Juventus speelde Frosinone in zijn eentje helemaal van de mat. Na 11 minuten lepelde hij al een elfmeter binnen, een halfuur later combineerde hij zijn weg naar een tweede treffer en net na de rust kreeg hij nog een cadeautje van de tegenstander: 3-0, boeken toe voor Frosinone. Toch gunde de veelvraat uit Turijn zijn ploegmakkers ook nog een deeltje van de koek. Op het uur zette zijn spitsbroertje Kenan Yildiz de 4-0-eindstand op het bord.

Juve is de vierde en laatste ploeg die zich heeft geplaatst voor de halve finales van de Italiaanse beker. De Oude Dame komt uit tegen Lazio. In de andere halve finale kijken Fiorentina en het Atalanta van Charles De Ketelaere elkaar in de ogen. Beide heenwedstrijden zullen afgewerkt worden op 3 april.

10/01/24
22:59

De Ketelaere stooft AC Milan een peer

Vlak voor de pauze was er heel wat te beleven in AC Milan - Atalanta.

Rafael Leao had AC Milan op voorsprong gebracht in minuut 45. Een paar minuten eerder kreeg de coach van de bezoekers rood aan de zijlijn. Toch zag Gasperini zijn ploeg meteen reageren. Koopmeiners zorgde voor evenwicht voor rust.

Toen Koopmeiners op het uur ook een penalty omzette, moest de thuisploeg wel ingrijpen. Vier wissels konden het verschil niet maken bij Milan. Charles De Ketelaere lachte dan ook in zijn vuistje toen hij tien minuten voor affluiten naar de kant werd gehaald bij Atalanta.

De Rode Duivel stooft zo zijn moederclub een peer en stoot door naar de halve finales.

22:58
22:57
20:03

Romelu Lukaku maakt bekerexit na verhitte Romeinse derby

AS Roma zal de Coppa Italia niet winnen. In een verhitte Romeinse derby tegen Lazio besliste Zaccagni de wedstrijd vanaf de stip. Romelu Lukaku speelde 90 minuten bij de bezoekers, maar kon de scheve situatie niet rechtzetten.

Al zal de wedstrijd niet herinnerd worden om zijn sportieve hoogstaandheid. Roma toonde bitter weinig. Naast het terrein wel vonken en vuur. Letterlijk, dan. De supporters van beide ploegen bestookten elkaar met vuurpijlen in de vakken.

Ook José Mourinho liet zich van zijn slechtste kant zien. Net als tegen Atalanta afgelopen weekend pakte hij rood door het bont te maken aan de zijlijn. Pedro (Lazio) en Azmoun (Roma) vergezelden de trainer vervroegd in de kleedkamers in het slot, na wat een bewogen derby was.